MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası Devam Ediyor
Güncel
9 Haziran 2022 Perşembe 15:48

Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası Devam Ediyor

Türk Kızılay’ın gelenekselleştirdiği Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası bu yılda da devam ediyor. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dâhil 22 ülkede toplam 142 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Türk Kızılay’ı Menemen Şube Başkanı Serkan Orun “Ülkemizde ve dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç? sahiplerine 154 yıldır milletimizin merhamet elini uzatan Kızılay, ihtiyacı olana yaptığı desteklerin yanı sıra çalışmalarıyla da insani yardım dünyasına öncü ve örnek oluyor. İhtiyaca göre şekillendirdiği yardım uygulamalarının yanında geleneksel yardım modellerinden olan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nı da sürdüren Kızılay, yaklaşan Kurban Bayramı döneminde de daha çok sofrayı bereketlendirmek için hazırlıklarını yapıyor.

Bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nda da “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yasatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla hayırseverlere seslenen Kızılay, uyguladığı Kurban Modeli ile takdir topluyor. Bu model sayesinde dini vecibelerini yerine getirmek isteyen ve Kızılay’a vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu, dini kurallara uygun ve son derece hijyenik ortamlarda kesilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve sınırların ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç? sahiplerine ulaştıracağız. Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile yüzleri güldüreceğiz, evlerine, gönüllerine mutluluk vereceğiz, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yasayacağız. Kesilen kurbanlar yurt içinde ise Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma ya da kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç? sahiplerine dağıtılacak. Bu sayede ise kurban bereketi yıl boyu yaşanacak.

Kızılay, her ne kadar yaralı ve hasta askerlere yardım etmek amacıyla kurulsa da, her türlü afet ve acil durum karsısında da insanların başını yaslayacağı bir omuz olmuştur. Milletimizin tezahürü?, “Kara Gün Dostu” ifadesi de Kızılay’ın varlığına olan güven duygusunu ortaya koyuyor. İnsan ıstırabının olduğu her yere hayırsever bağışçılarının merhamet elini uzatmak amacıyla gece gündüz faaliyetlerini sürdüren Kızılay’ın zaman kavramı olmaksızın mazlum ve mağdurların yanında olma hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek de büyük önem taşıyor. Bir kanaat önderi ve sorumlu bir medya mensubu olarak kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları vekâletlerini vermeye davet etmeniz, daha çok ihtiyaç? sahibine yardım eli uzatabilmemizin yolunu açacak.

Her dönemde olduğu gibi Kızılay’ı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor gerek kampanyamıza katılımınız gerekse de kampanyamızın daha geniş? kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde ifade etti.

Kurban Bedeli Yurt içi 2475 TL Yurt dışı 1475 TL
Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içinde 2475 TL, yurt dışı için 1475 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 175 USD veya 165 Euro, diğer ülkeler için ise 110 USD veya 100 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek.

Vekâletle Kurban Kesiminde Kızılay Modeli Örnek Oluyor
Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Bu model sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma ya da kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kızılay ile İyilik Sınırları Aşıyor
Söz konusu iyilik olunca sınırları ortadan kaldıran Kızılay, hayırseverlerin kurban vekâletlerini 2022 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında aralarında Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Suriye, Yemen, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Bulgaristan, Endonezya, Güney Sudan, Kırgızistan, Sudan, Somali, Senegal’in bulunduğu delegasyonlar ile Moğolistan, Kuzey Makedonya, Çad, Nijer, Uganda, Tanzanya olmak üzere 21 ülkede kesecek. Kızılay, yurt dışı için vekâletleri alınan kurbanları, kesim işlemlerinin ardından anlık olarak pay ederek Kızılay uzmanları aracılığıyla dağıtacak.

Kurban Vekaleti Kızılay’a nasıl verilir?
Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabı ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebilecekler.

Haber Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi