MENÜ
İzmir 34°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BALLI CEVİZLİ KURABİYE- MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI-TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREK
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
9 Nisan 2015 Perşembe

BALLI CEVİZLİ KURABİYE- MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI-TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREK

BALLI CEVİZLİ KURABİYE

                                          

MALZEMELER

 

-125 gr margarin

-1 su bardağı pudra şekeri

-2 yumurta sarısı

- 2 çay bardağı süt

-1 fincan bal

- 1 paket kabartma tozu

-Alabildiğince un

 

ÜSTÜ İÇİN

 

-2 yumurta beyazı

-Dövülmüş ceviz

 

YAPILIŞI

 

- İlk olarak pudra şekeri ve margarini yoğuruyoruz ardından yumurta sarılarını ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.

-Bal ve sütü de ekliyoruz harcımızın içerisine en son yavaş yavaş kulak memesi kıvamına gelene kadar unumuzu da ekleyip üzerine kabartma tozumuzu ekleyip hamurumuzu oluşturuyoruz.

-Top haline getirdiğimiz kurabiyelerimizi en son yumurta aklarını sürüp üzerine dövülmüş cevizlerimizle buluyoruz bu işlemi her kurabiye için uyguluyoruz.

- 180 derece de önceden ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika pişiriyoruz.

 

 

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

 

MALZEMELER

 

-300 gr kadayıf

-6 yemek kaşığı toz şeker

-5 yemek kaşığı tereyağı

-1,5 su bardağı fındık kırığı

 

MUHALLEBİSİ İÇİN

 

-1 kg süt

-4 yemek kaşığı un

-2 yemek kaşığı mısır nişastası

-2 kahve fincanı toz şeker

-1 yumurta

-1 vanilya

-1 paket süt kreması (süper marketlerde satılan)

 

YAPILIŞI

 

-Kadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda bekletelim dondurucuya koyduğumuz kadayıfları kırarak tencereye koyalım tereyağını ve toz şekeri ilave edip, orta ateşte karıştırarak kavuralım kadayıflar pembeleşmeye başlayınca fındık kırıklarını ilave edip, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

-Muhallebisi için; krema hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım soğuduktan sonra içine kremayı ilave edelim ve blender ile karıştıralım.

-Büyük bir dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döküp, yayalım kadayıfın üzerine muhallebiyi döküp yayalım ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serelim.

-Tatlımızı 2 – 3 saat buzdolabında bekletip soğumaya bırakalım soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz.

 

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREK

 

MALZEMELER

 

-6 yufka

-Taze soğan

 

İÇ HARÇ

- 1 adet haşlanmış GÜLERÇ PİLİÇ tavuk göğüs eti

-1 kavanoz garnitür

-Tuz, karabiber

- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

-1 çay bardağı sıvıyağ

-Yarım su bardağı su

 

ÜZERİ İÇİN

 

-1 yumurta sarısı

-1 çay bardağı zeytinyağı

 

YAPILIŞI

 

-Bütün iç malzemeleri küçük küçük küp halinde yağ içerisinde tavada soteliyoruz en son baharatları da ekleyip bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.

-1 yufkayı düz bir zeminde su ve yağlar ile ıslatıyoruz ardından 2. yufkayı da ekleyip yemek tabağın çevresinde kesiyoruz.

-Kestiğimiz çerçevenin tam ortasına iç harcımızı ekleyip bohça haline getiriyoruz ve taze soğan sapları ile bağlıyoruz.

-Yufkalarımızın zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

 

 

soru ve görüşleriniz için: [email protected]

 

SELİN KONCAGÜL KUPSAR

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi