MENÜ
İzmir 36°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
30 Ekim 2014 Perşembe

S`eline Sağlık

Yeni insanlar, yeni hayatlar her zaman eşittir yeni lezzetler. İş yerimize yeni işe başlayan  Mersinli arkadaşımız geçen gün kendi yörelerine ait yemekleri yaptı da dayanamadık tabaklarımızı sıyırana kadar yedik ee o yapar da ben tarifleri toplamaz mıyım onca yemek arasında Mersin`e özgü 3 tarif seçtim hem en popülerleri, hem de en lezzetlileri. Deneyip yapan herkese afiyet olsun...

 

BABAGANNUŞ SALATASI

 

MALZEMELER

 

8 köz kırmızı biber

5 köz patlıcan
1 soğan
5 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 limon
Zeytinyağı
Tuz

 

YAPILIŞI:

-Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz ve doğruyoruz. 

-Soğanı ve sarımsakları ince doğruyoruz. Maydanozu da doğruyoruz. Hepsini karıştırma kabına alıyoruz. 

-Üzerine limonunu sıkıyoruz. Zeytinyağı ve tuz döküyoruz. 

-Karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.

 

 

TANTUNİ

 

MALZEMELER

 

1 kg kırmızı kuşbaşı et 
3 adet sivri yeşilbiber
1 bağ maydanoz
3 adet domates
2 çay kasığı tuz
2 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

YAPILIŞI:

-Öncelikle etimizi yıkayalım ve suyunu iyice süzdürelim. Nohut büyüklüğünde doğrayalım.
-Tenceremize yağı koyalım. Yeşil sivribiberi yıkayıp ince kıyalım ve tencereye koyalım.Etimizi ekleyelim kısık ateşte suyu çıkıp çekene kadar kavuralım.
-Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım domatesi de tencereye koyalım.
-Maydanozu yıkayıp yapraklarını çok ince doğrayalım maydanozu da üzerine koyarak iyice kavuralım baharatları ve tuzu ekleyelim.
-Kısık ateşte iyice suyunu çektirelim suyunu çekince sıcak şekilde servis yapalım.
-Dürüm yaparak servise hazırdır.

 

KEREBİÇ TATLISI

 

MALZEMELER

 

2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 bardak su
1 kase ceviz içi
1 kase kaymak
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

 

-Un, zeytinyağı, su, pudra şekeri ve  kabartma tozuyla hamur yoğrulur. 

-Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır ve ortası parmakla oyularak hazırlanan ceviz içi ve tarçınla  kapatılır.

- Üzeri ince desenlerle süslenerek fırın tepsisine koyulur. Pişen kerebiç çevresinde kaymakla servis edilir.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi