Yeni insanlar, yeni hayatlar her zaman eşittir yeni lezzetler. İş yerimize yeni işe başlayan Mersinli arkadaşımız geçen gün kendi yörelerine ait yemekleri yaptı da dayanamadık tabaklarımızı sıyırana kadar yedik ee o yapar da ben tarifleri toplamaz mıyım onca yemek arasında Mersin`e özgü 3 tarif seçtim hem en popülerleri, hem de en lezzetlileri. Deneyip yapan herkese afiyet olsun...
BABAGANNUŞ SALATASI
MALZEMELER
8 köz kırmızı biber
5 köz patlıcan
1 soğan
5 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 limon
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI:
-Patlıcanları ve biberleri közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz ve doğruyoruz.
-Soğanı ve sarımsakları ince doğruyoruz. Maydanozu da doğruyoruz. Hepsini karıştırma kabına alıyoruz.
-Üzerine limonunu sıkıyoruz. Zeytinyağı ve tuz döküyoruz.
-Karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.
TANTUNİ
MALZEMELER
1 kg kırmızı kuşbaşı et
3 adet sivri yeşilbiber
1 bağ maydanoz
3 adet domates
2 çay kasığı tuz
2 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
-Öncelikle etimizi yıkayalım ve suyunu iyice süzdürelim. Nohut büyüklüğünde doğrayalım.
-Tenceremize yağı koyalım. Yeşil sivribiberi yıkayıp ince kıyalım ve tencereye koyalım.Etimizi ekleyelim kısık ateşte suyu çıkıp çekene kadar kavuralım.
-Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım domatesi de tencereye koyalım.
-Maydanozu yıkayıp yapraklarını çok ince doğrayalım maydanozu da üzerine koyarak iyice kavuralım baharatları ve tuzu ekleyelim.
-Kısık ateşte iyice suyunu çektirelim suyunu çekince sıcak şekilde servis yapalım.
-Dürüm yaparak servise hazırdır.
KEREBİÇ TATLISI
MALZEMELER
2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 bardak su
1 kase ceviz içi
1 kase kaymak
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
-Un, zeytinyağı, su, pudra şekeri ve kabartma tozuyla hamur yoğrulur.
-Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır ve ortası parmakla oyularak hazırlanan ceviz içi ve tarçınla kapatılır.
- Üzeri ince desenlerle süslenerek fırın tepsisine koyulur. Pişen kerebiç çevresinde kaymakla servis edilir.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]