MENÜ
İzmir 17°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kariyer Günleri Programı Büyük İlgi Uyandırdı
Güncel
30 Mayıs 2022 Pazartesi 14:57

Kariyer Günleri Programı Büyük İlgi Uyandırdı

Menemen Erdinç Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Kariyer Günleri’ programı kapsamında, sektöründe uzman kişiler tarafından düzenlenen seminerler öğrencilerde büyük ilgi ve merak uyandırdı.

Düzenlenen Kariyer Günleri programı kapsamında öğrencilerin sektöründe uzman kişilere ulaşma imkânı bulmaları, gelecek iş yaşantıları ya da oluşabilecek iş deneyimlerinin öncesinde merak ettiklerini sorma imkânı tanımıştır.

23-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen kariyer günleri programında, öğrencilere mezun olduktan sonra belirleyecekleri hedefler doğrultusunda ve çeşitli konularda bilgilendirmeler sağlanmıştır. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Akhisar “Öğrencilerimizin, mezun olduktan sonra karşılaşacakları sorunlarla baş edebilmeleri ve işe yerleşme oranlarının arttırılması amacıyla düzenlediğimiz Kariyer günlerinde kendi alanlarında başarılı olmuş özel ve kamu sektör temsilcilerini okulumuza davet ederek öğrencilerimizle buluşmasını sağladık. Gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin öğrencilerimize faydalı olduğunu düşünüyoruz. Gelen misafirlerimize katkı sağladıkları için teşekkür ediyoruz.”

Kariyer günleri programının ilk gününde EGEİD İhracatçılar Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu “Girişimcilik” ve İŞKUR bünyesinde çalışmakta olan Pınar AYDIN ve Yasemin CEYLAN tarafından “İş Arama Becerileri” ve “CV Hazırlama Teknikleri” konuları işlenmiştir.

Etkinliğin ikinci gününde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Serdar ÖNER ve Oluklu Mukavva sektöründe faaliyet gösteren firma sahibi Özgür SOLMAZ, iş yaşantısındaki deneyimlerini öğrencilere aktarmışlardır.

Kariyer günleri etkinliğinin son gününde ise Sosyal Hizmetler alanında çalışan Aysel Cemile AKTAN “Sınav Kaygısı ve Özgüven” konularını işleyerek öğrencilerin motivasyonunu yükseltmeleri konusunda bilgilendirme sağlamıştır.

Haber Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi