MENÜ
İzmir 32°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kredi Talebine Onay Çıktı
Belediye
1 Mart 2021 Pazartesi 20:27

Kredi Talebine Onay Çıktı

İşçilerin tazminat ve ikramiyelerini ödemek için Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan tarafından talep edilen borçlanma yetkisine 16 kabul oyu çıktı.

Menemen Belediyesi Mart Oğlan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Daha öncesinde Şubat Ayı Olağan Meclisinde Başkan Vekili Pehlivan tarafından talep edilen 65 milyon lira borçlanma yetkisi CHP’li Meclis Üyelerinin ret oyu vermesi sonucu kabul görmemişti. Bugün gerçekleştirilen Mart Ayı olağan meclisinde borçlanma yetkisinin tekrardan oylamaya sunulması sonucu 15 ret oya karşılık 16 kabul oyuyla, Başkanvekili Aydın Pehlivan'a borçlanma yetkisi verildi.

“Sıkı Para Politikası Çerçevesinde Borçların Ödenebileceğini Düşünüyoruz”
65 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi konusu, tartışmalara neden olurken CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz, "531 milyon borcumuz olduğu söylendi. 350 milyonu SGK'ya ve Vergi Dairesi'ne... Gerisi piyasa borçları ve personel borçlarıdır. Bu düşünceyle, personele olan ikramiye, tazminat gibi, küçük esnafa ödeme yapmak için kredi talebinde bulundunuz. CHP olarak, Deniz Karakurt Hanım ve bizler ekip olarak Serdar başkanın görevden alınmasından sonra pek çok ödeme yaptık. Mali disiplin içinde sıkı para politikası çerçevesinde borçların ödenebileceğini düşünüyoruz. Ayrıca kanuni olarak bizim kredi çekme kararı almamız mümkün değil. Belediye kanunun 68. maddesinin b bendi açıktır. Kanuna göre, bizim bu borçlanmayı gerçekleştirmemiz için, çekilecek kredi miktarını, önceki yılın gelir rakamının altına çekmemiz lazım. Kredi kullandığımızı varsayalım. Borçlanma kararı alanlara ve onaylayanlara zimmet çıkarılır. Bunun için bütçe disiplini uygulanmasını istiyoruz. Kredi kullanmamız mümkün değildir. Komisyon raporları da bu yöndedir. Geldiği şekliyle oya sunulmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.


“Menemenliler Faydalanacak”
AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu "Personel arkadaşlar, evlerine ekmek götüremez hale geldi. Esnafımız ödeme bekliyor. Maaşla alakalı bir alacak söz konusu değil. Yönetimin elini kolaylaştıracak, birikmiş ikramiyelerini alacak personelimiz. Bu süreçte yönetime bir can suyu olacak, 65 milyon lira... Bu para, Menemen'e dağıtılacak. Menemenliler faydalanacak. personelimizin ailesi, çocukları faydalanacak. Menemen'in önünü açacak bu karara, vicdani olarak değerlendirme yapıp ona göre oy vermenizi bekliyoruz."

“Derdim Menemen Esnafı, Derdim İşçi…”
Cebinden çıkardığı listeden mağdur olan kişilerden örnek isim okuyan CHP'li Hasan Ünal “Sizden bireysel olarak söz istiyorum. Borçlanma yetkisi aldığınızda şuan işçilerin olan ikramiyeleri ve bunun dışında işten çıkarılmış ve tazminat bekleyenlerin ödenmesini istiyorum. Derdim Menemen esnafı, derdim işçi ve emekçinin alacağıdır.” dedi. 

“Yüreğim Sızladı”

Rasim Yiğit Özge ise "Ben buraya gelene kadar çok büyük bir kavram karmaşası yaşadım. Buraya gelene kadar bütün düşüncelerim değişti. Sokakta karşılaştığım sokağın sesi vicdanıma kalbime dokunuyor. Buraya gelirken de herkesten ayrıldım, tek başıma yürüdüm. Kafamda net bir karar vardı. Ama en son kapıdan içeriye girerken işçi kardeşlerimin serzenişleri, söylemleri sonucu inanın gözlerimden yaş getirdi. Ben çok duygusal bir insanım ve yüreğim sızladı. Ben size destek vermiyordum. AK Parti'ye hiçbir zaman destek vermedim. Ancak bu akşam kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumak istiyorum. Bugün özgür irademle size oy veriyorum. Kameralardan meclisi takip eden işçi ve emekçi arkadaşlarıma söylüyorum, sizin için hayırlısı ne ise ben onu vereceğim. " açıklamasında bulundu.

“Kredi Çekmeye Gerek Yok”

İYİ Parti Grup Sözcüsü Halil Akbulut, Menemen Belediyesi'nin 140 milyon lira geliri olduğunu, bu parayla personel ücretlerinin pekâlâ ödenebileceğini, dolayısıyla kredi çekmeye gerek olmadığını savundu.

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Onayına Sunulacak”
Kredi bakanlık tarafından onaylandığında, önce işçilerin tazminat ve ikramiyelerinin ödeneceğinin sözünü veren Başkanvekili Aydın Pehlivan "Herkesin paraya ihtiyacı var. Kimi kemoterapi görüyor, kimi anjiyo olacak, çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayacak. İşçi arkadaşlarımızın paraya ihtiyaçları olduğu bir gerçek. Bu Meclis'ten çıkacak müjdeli haberi heyecanla bekliyorlar. Bu kredi, Meclis'ten geçerse, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunulacak. Zaten kanunsuz bir durum varsa, bakanlık onay vermeyecektir. Bu nedenle, önergenin başkanlıktan geldiği gibi kabulünü rica ediyorum" açıklamasında bulundu.

Haber Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi