MENÜ
İzmir 32°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen İçin Güçbirliği
Siyaset
18 Aralık 2015 Cuma 08:00

Menemen İçin Güçbirliği

CHP Menemen İlçesi Olağan Kongresi´nin ardından ilçe örgütü Kadın Kolları ve Gençlik Kolları seçimlerini gerçekleştirdi.

Menemen İçin Güçbirliği

CHP Genel Merkezi´nin tüm yurtta yapılacak olan il, ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerini 1 Kasım´da yapılacak olan genel seçimler nedeniyle ertelemesi üzerine CHP Menemen İlçe Başkanlığı 5 Aralık´taki ilçe kongresinin ardından 12 Aralık cumartesi günü ilçe Kadın Kolları, daha sonra 14 Aralık pazartesi günü ise Gençlik Kolları kongrelerini yoğun katılımla oluşturdu. Bu seçimler ilçe yönetim kurulu gözetiminde yapıldı.

CHP Menemen İlçe Başkanlığı´na K.Hürol Taklak, Kadın Kolları Başkanlığına Berna Eyinç ve Gençlik Kolları Başkanlığına Ömer Berk Gönençer getirildi.

?Kadınlar Sandığa?

CHP Menemen İlçe Kadın Kolları Kongresi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye CHP İlçe Başkanı K.Hürol Taklak, Belediye Başkanı Tahir Şahin´in eşi Nurdan Şahin, İl Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Gönül Taş, ADD Başkanı Elif Orhan, CHP Belediye Meclisi Kadın Üyeleri ve Kadın Kolları katıldı. CHP Menemen İlçe Kadın Kolları Kongresine yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla Berna Eyinç üyelerden gelen öneriyi salona sunarak kongreyi yürütmek üzere Divan Başkanlığına  Serpil Ertuğ, katipliklere ise Nuray Kızıltepe, Elif Orhan ve Seval Şahin oybirliği ile getirildi.

Divanın yerlerini almasıyla başkan gündem maddelerin okudu. Ardından saygı duruşu ve istiklal marşımız okundu. Başkan Ertuğ kadınların ülkemizdeki durumuna işaret eden bir konuşma yaptı.  

CHP İlçe Başkanı K. Hürol Taklak konuşmasında, ?Bütün dünyanın bildiği bir gerçek var, siyasete kadının gücünü arkasına almayan, kadının gücünü önemsemeyen hiçbir siyasal partinin iktidar olma şansı yoktur. Türkiye´nin içinde bulunduğu koşulları hep beraber düşünmemiz ve yol haritası çizmemiz gerekiyor. Özgür bağımsız bir Türkiye için kadınıyla erkeğiyle hep beraber, mücadele edeceğiz. Bir toplumda en çok acı çeken oğlu, kızı işsiz olan bir kadının acısını kimse anlayamaz. Çocuğu öldürülen, çocuğu tecavüze uğrayan bir annenin dramını hiç kimse bilemez. Uludere´de 34 çocuğumuz öldürüldü.  Uludere´de annelerin yaşadığı dramı, onların dertlerini herkesten önce anneler bilir. Annelere sesleniyorum, acılarınızı bal eyleyeceksiniz ama mücadeleye devam edeceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile Türkiye´ye huzur, adalet, özgürlükler, insan onuruna saygı ve refah gelecektir. Türkiye yolsuzluklarla değil, ahlakın ve dürüstlüğün; yasakların değil, özgürlüklerin, hukuksuzluğun değil, adaletin, eşitsizliğin değil fırsat eşitliğinin, cehaletin değil, bilim ve bilginin, yoksulluğun değil; refah, huzur ve adil bölüşümün Türkiye´si olacaktır. Ne ezen ne ezilen, insanca ve hakça bir düzen diyoruz. Bu güzel coğrafyada beraber yaşamanın yollarını bularak, ülkemizi geliştireceğiz, zenginleştireceğiz ve geleceğe umutla bakacağız. Türkiye´yi; açlığın ve yoksulluğun olmadığı, halkın siyaseten sömürülmediği, bir elin verdiğini diğer elin görmediği bir ülke yapacağız. Bize destek verin güç verin? şeklinde konuştu.

Sonrasında Kadın Kolları Başkan Adayı Berna Eyinç de,  ?Türkiye´nin geleceği için kadın gücüne ihtiyaç vardır.   Hepimizin bildiği üzere ülkemiz son zamanlarda oldukça çalkantılı bir süreçten geçmekte. Kadınların enerjisi, çalışma azmi ve başarısı ile güzel günler göreceğimize yürekten inanıyorum. Ve bu güzel günler, CHP iktidarında gerçekleşecektir. Bu ülkeyi karanlığa sürükleyenlere bırakmayacağız.  Birlikte mücadele vermeliyiz.   Tehlikenin farkında olan bizleriz. Özel yaşama müdahale edildiğinde, bundan en büyük zararı gören, yine bizleriz. Kadınların uyanışına ve güçlenmesine ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz toplumu değiştirmek, dönüştürmek biz kadınların sayesinde olacaktır. Kimseyi ötekileştirmeden partide sevgi ve saygıyı öne çıkartacak çözüm odaklı ve birbiri ile artık uğraşmaktan yorulmuş, hedefini dışa çevirmiş, insan odaklı bir siyaset yapmak zorundayız. Siyaset heyecan işidir. İnanmışlık işidir. Kararlılık işidir. Heyecanımızı asla kaybetmeyeceğiz. Bir şeye inanmak ve inandığın şeyin arkasında kararlılıkla durmak güzel bir şeydir. Biz CHP´li kadınlar olarak; Mustafa Kemal Atatürk´ün ve partimizin biz kadınlara vermiş olduğu hakları sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Yerelde güçlenmeye devam edeceğiz. Çünkü genelde ki başarı yerelde güçlü olmaktan geçer. Göreve geldiğimiz 2012 yılından 2015 yılına kadar geçen sürede 3 genel seçim,1 yerel seçim,1 referandum, bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Bugün geriye dönüp baktığımızda; belediyemiz burçlarından altı oklu bayrağımızı dalgalandırmaya devam ettirmekle kalmayıp,2012 öncesinde, genel seçimlerde ilçemizde 2. parti olan CHP´mizi de Menemen´de zirveye taşıdık. Bu örgütlü bir çalışma sayesinde gerçekleşti. Başta başarılarla dolu bu dönemimizde partimizin ilçe başkanlığını yapmış sayın İsmail Akıncı´ya, İlçe Başkanım sayın Hürol Taklak ve ilçe yöneticilerimize, bize mücadele gücü ve isteği veren gençlik kolları başkanıma, kadın kolları yönetimime, Cumhuriyetin ilkelerine ve kuruluş felsefesine sonuna kadar bağlı kalarak, siyasal yaşamını sürdüren CHP´nin siz değerli neferlerine, her zaman yanımızda olan, bize yalnız olmadığımız hissettiren, olmaz olan şeyleri olur hale getiren, umudumuzu canlı tutan,17 yıldır birlikte yürümekten onur duyduğumuz Belediye Başkanım Tahir Şahin´e ve eşi Nurdan Şahin´e teşekkür ederim. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için kol kola, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz? dedi.

CHP Menemen İlçe Kadın Kollarının faaliyet raporunu okumak üzere kürsüye gelen Eyinç, 2012 yılından bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlatarak slayt gösterimi ile destekledi. Faaliyet raporu hakkında söz alan çıkmayınca oylanarak oybirliği ile kabul edildi. Görüş belirtmek isteyen olmayınca seçimlere geçildi. Berna Eyinç başkanlığında tek liste divana sunuldu. Yoğun katılımla oy kullanıldı. CHP Menemen İlçe Kadın Kolları Başkanlığına 2 yıl süreyle tekrardan Berna Eyinç getirildi.

Üyelerin oy kullandığı anda salona giren Belediye Başkanı Tahir Şahin, yapılan tasnif sonucunda tekrar seçilen Berna Eyinç´i ve İlçe Başkanını kutlayarak başarı diledi.

CHP Menemen İlçe Kadın Kolları Berna Eyinç başkanlığında yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Sevdiye Arslan Bakım, Hürmet Aydın, Nezahat Esen, Özlem Öztaş, Nediman Soğlin, Nurgül Uysal, Sema Uzun, Esra Yen.

CHP Menemen Gençlik Kolları Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Gençlik Kolları seçimi geçtiğimiz pazartesi günü CHP İlçe binası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kongreye Menemen Belediyesi Başkan Danışmanı Abdurrahman Demirci, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen, CHP İlçe Başkanı K.Hürol Taklak, CHP Kadın Kolları Başkanı Berna Eyinç, Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları katıldı.

Yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla Gençlik Kolları Üyeleri tarafından  kongreyi yürütmek üzere, Divan Başkanlığına Abdurrahman Demirci, katipliklere ise Berna Eyinç, Uğraş Yarar ve Zuhal Güç önerildi. Oybirliği ile kabul edilen önergeyle divan yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Divan Başkanı kongrenin gündemini okudu. Gündem oybirliğiyle kabul edildi. Ardından Ömer Berk Gönençer´e katılımcılara seslenmesi için söz verildi.

Gençlik Kolları Başkan Adayı Ömer Berk Gönençer konuşmasında, ?Partimizin lokomotifi olan gençlik kollarımız, bu güne kadar her konuda her zaman yanımda oldunuz. Elde ettiğimiz başarı bizim başarımızdır. Ve sadece bunlarla yetinmeyip aramıza alacağımız yeni arkadaşlarımızla birlikte hedeflerimizi daha da yükseltip daha disiplinli ve azimli bir şekilde yeni başarılar elde edeceğiz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün şu değerli sözlerini unutmamalıyız: Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk; ona yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz?

Ben 26 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Geleceğim için, yarınlarım için nasıl mücadele edip çalışıyorsam, dün yanımda olan sizler yarınlarımda da yanımda olun ki birlikte daha güzel daha demokratik, daha mutlu ve barış dolu bir ülke mücadelesi için el birliği ile çalışalım ve başaralım. Değerli arkadaşlarım ve büyüklerim bugün buraya gelip kongremize katılıp destek olduğunuz için sizlere teşekkür edip saygılarımı sunuyorum? dedi.

Konuşmanın ardından faaliyet raporu okundu. Divan Başkanı rapor hakkında söz almak isteyen olup olmadığını sordu. Olmayınca rapor oybirliğiyle kabul edildi.

Divan başkanı ilçe gençlik kolları başkanı, yönetim kurulu ve il delege seçimleri için aday olacakların isimlerini istedi. Tek liste divana verildi. CHP İlçe Başkanı ve yöneticilerinin denetiminde seçimlere geçildi. Yapılan kapalı oylamada 278 oy kullanıldı.

2 yıl görev yapacak Ömer Berk Gönençer başkanlığındaki yönetim şu isimlerde oluştu:

Erinç Elçi, Ahmet Gürel, Emine İdikut, Didar İnce, Alev Kılıçarslan, Can Nurbay, Bahriye Özbek, Selen Özgüvenç, Nihat Mert Sabancı, Anıl Şahin, Semih Temurçin, Saim Tucu, Özlem Uzun, Kamber Yayla

Gündemde başka görüşülecek madde olmadığından Divan Başkanı oturumu kapattı.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi