MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir´den K.Menderes´e 11. arıtma geliyor
Yaşam
19 Kasım 2015 Perşembe 13:52

Büyükşehir´den K.Menderes´e 11. arıtma geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla 13.3 milyon liralık yatırıma hazırlanıyor. Hasköy´e Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kurulurken, evsel atıklar da 8 kilome

İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin Küçük Menderes Havzası´nı kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. Havzada Güneybatı, Urla, Urla Yüksek Teknoloji, Menderes (Havza), Özdere, Seferihisar, Doğanbey, Bayındır, Torbalı ile Ayrancılar -Yazıbaşı ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır´da Hasköy´de kuracağı arıtma tesisi için de ihale sürecini tamamladı. 10 milyon 256 bin liralık yatırımla tesisin yapımına önümüzdeki günlerde başlanıyor. Bayındır´ın Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı yerleşimlerinin evsel atık sularını arıtacak tesis, Hasköy ve Gerenler Mahallesi sınırları içerisinde 10 bin metrekarelik alanda yer alacak. Günlük 2 bin metreküp artıma kapasitesiyle yaklaşık 10 bin kişinin atık suyunu arıtacak tesiste, ileri biyolojik yöntemlerle arıtma yapılacak.

Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı mahallelerinin evsel atıklarının alınarak tesise iletilmesi amacıyla yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda atık su iletim hattı ile bir adet terfi merkezi imalatı da yapılacak. 2 milyon 994 bin liralık bu yatırım da önümüzdeki günlerde başlıyor.

Hasköy arıtma tesisinin de devreye girmesiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin K.Menderes havzasında kurduğu arıtma tesisi sayısı 11´e çıkacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi