MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
?HAYAT SİZDEN UZAKLAŞMASIN?
Sağlık
27 Kasım 2015 Cuma 08:00

?HAYAT SİZDEN UZAKLAŞMASIN?

Menemen Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 18 Kasım Dünya KOAH günü etkinlikleri kapsamında Menemen İlçe Kaymakamlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu içinde stant açıldı. Kurum çalışanları ve standa gelen vatandaşlara karbonmonoksit ölÃ

?HAYAT SİZDEN UZAKLAŞMASIN?

Menemen Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 18 Kasım Dünya KOAH günü etkinlikleri kapsamında Menemen İlçe Kaymakamlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu içinde stant açıldı. Kurum çalışanları ve standa gelen vatandaşlara karbonmonoksit ölçüm cihazı ile solunum testi yapıldı. Aynı zamanda el broşürleri dağıtılarak bilgilendirilmede de bulunuldu.

Menemen Toplum Sağlığı Merkezi´nden yapılan açıklamada, ?18 Kasım Dünya KOAH Günü etkinlikleri kapsamındaki birinci hedefimiz, tütün kullanımının azaltılmasını sağlamak iken ikinci hedefimiz, iç ve dış hava kirliliğinin insan sağlığı üzerine olan olumsuz etkilerine dikkat çekmektir. Bu yılki Dünya KOAH Günü sloganı ?Hayat Sizden Uzaklaşmasın? olarak belirlenmiştir? diye ifade edildi.

Menemen Toplum Sağlığı Merkezi´nden edinilen bilgilere göre;

KOAH Nedir?

KOAH: Kronik (Müzmin) Obstrüktif (Tıkayıcı) Akciğer Hastalığı, nefes yollarında mikroplarla oluşmayan bir iltihaplanmaya bağlı oluşan ilerleyici bir akciğer hastalığıdır.

KOAH neden olur? Kimlerde görülür?

KOAH gelişimi için tüm dünyada en yaygın görülen risk faktörü sigara dumanıdır. Sigara içenlerde daha fazla solunumsal şikayetleri solunum fonksiyon kaybı oluşur.

KOAH´lı bir hastanın şikayetleri nelerdir?

KOAH´da en sık görülen yakınmalar nefes darlığı, öksürük ve balgam çıkarmadır. Sigara içen kişiler öksürük ve balgamı kanıksarlar ve bu nedenle doktora başvurmazlar. Nefes darlığı nedeniyle fiziksel aktivitede azalma ortaya çıkar. Eforda nefes darlığı çeken kişi, yol yürümek istemez, günlük işlerini azaltır, markete gitmeye çekinir ve zamanla evden çıkmamayı tercih eder hale gelir. Bu şekilde giderek artan fiziksel aktivite azalması, hastanın yaşam kalitesini bozarak hastalığın ilerlemesine neden olur, sakatlık ve ölüme yol açar.

Haber: S. Derya BOSUT

           

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi