MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hayallerini Ellerinin Arasına Aldılar Kız Çocukları İçin Farkındalık Yarattılar
Foça
9 Mayıs 2022 Pazartesi 10:54

Hayallerini Ellerinin Arasına Aldılar Kız Çocukları İçin Farkındalık Yarattılar

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi’nde bulunan Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu öğrencileri uluslararası bir E-Twinning projesiyle özellikle dezavantajlı kız çocuklarının eğitim ve meslek seçimlerine yönelik farkındalık yarattılar. Türk, Azerbaycan ve Romanyalı öğrencilerin proje paydaşlığı ülkeler arası barış ve dostluğa katkı yaparken benzer toplumların kanayan bir yarasına birlikte el attılar. 

Koordinatörleri arasında Yenibağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu Müdürü Hacer Uluçay, İngilizce Öğretmeni Banu D.Koç ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Betül Yılmaz’ın da bulunduğu "Hayallerim Ellerimin Arasinda " E-Twinning Projesi  10 Türk, 1 Azerbaycan  ve 1 Romanya okulundan  12 Öğretmen ve 65 öğrenciyle gerçekleştirildi.

2022 Ocak ayında başlayan proje ile dezavantajlı kız çocuklarının eğitimde daha çok yer alması, eğitimde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kız çocuklarına meslek seçimlerinde farkındalık yaratılması amaçlandı. Bu kapsamda ortak okullar, karma grup çalışmaları yaptı. Sıra dışı meslekler yapan kadınlar araştırıldı.  Ortak ürünler oluşturularak dijital Takvim hazırlandı. Mesleğinde öne çıkan kadınlar ile söyleşiler gerçekleştirildi.  Öğrencilerin meslekleri yerinde görüp tanımaları için meslek ziyaretleri ve gezileri düzenlendi. Projeye katılan öğrenciler hayallerini resimlerine ve kuklalarına yansıttılar. Sosyal sorumluluk tadında hazırlanan projede toplumdaki ön yargıları kırma, kız çocuklarına ve kadınlara toplum içinde hak ettikleri yeri ve değeri verme amacını alt mesaj olarak benimsedi.

ÖNCE HAYAL KURMALI

Projenin Foçalı koordinatör ve katılımcı öğrencileri; öz ve manevi değeri yüksek bir çalışma yaptıklarını, bir hedefe ulaşmak için önce hayal kurmanın gerekli, hayal kurunca bunun gerçekleşmesinin daha kolay olduğunu gözlemlediklerini belirterek proje kurucu öğretmenleri Derya Yılman ve Mustafa Baloğlu ile tüm ekibe teşekkür ettiler.

 Seyfi GÜL / Foça

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi