MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Demokrasi Şöleninde
Siyaset
29 Temmuz 2016 Cuma 08:00

Menemen Demokrasi Şöleninde

Menemen Belediyesi, muhtarlar, oda başkanları, sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerin katılımıyla önceki akşam düzenlenen Darbe ve Demokrasi Mitinginde Cumhuriyet Meydanı bir gelincik tarlasını andırdı.

Menemen Demokrasi Şöleninde

Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız hep bir ağızdan coşku ile seslendirildi. Sahneye gelen Menemen Müftüsü İsa Solmaz, tüm şehitlerimiz için dua etti. 

İlçemizdeki muhtarlar adına söz alan Zafer Mahalle Muhtarı Ergun Özer, ?15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak yazılmıştır.  Rabbim inşallah bize bu günleri bir daha yaşatmaz. En kötü sivil yönetim en iyi askeri yönetimden daha iyidir. Bu millet darbelerden çok çekti. Rabbim bu insanlara bir daha fırsat vermesin. 250´ye yakın demokrasi şehidimiz bu devlete, bayrak ve millete sahip çıktı. Toprağımızda gözü olanların gözü çıksın? diye ifade etti.

Sivil toplum örgütleri adına Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, ?Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkarılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak ve birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Demokrasi varsa hepimiz varız? dedi. 

MHP İlçe Başkanı Ahmet Emekli, ?15 Temmuz gecesi T.C devletine kasteden ihanet şebekesi kanlı olaylara neden olmuştur. Olaylar zincirinde Fetocu emir erleri silahını millete çevirmiş. 243 vatan evladını şehit etmişlerdir. Meclis bombalanmıştır. Subay kılıklı terör elemanlarını buradan kınıyoruz. Bunların PKK ve IŞİD´den hiçbir farkları yoktur. En kısa zamanda Türk adaletine hesap vermelidirler. Ne mutlu Türküm diyene? şeklinde konuştu. 

CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, ?Bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyen, can damarlarını kesmek isteyen insanlara karşı, tek yürek olup direnmiş insanlara selam olsun. Türk Silahlı Kuvvetler içindeki bir cuntanın parlamenter demokrasimize yönelik darbe girişimini lanetliyoruz. Türk Ordusunun üniformasına ve onuruna yakışmayan tutum içindeki bu gruba karşı siyaset kurumu milletvekillerimiz ve milletimiz gereken tutumu alarak karşı çıkmıştır. Her türlü darbe girişimine ve vesayete şiddetle karşıyız? dedi. 

AKP İlçe Başkanı Mithat Çetin, ?Demokrasiye evet, darbeye hayır toplantımıza hoş geldiniz. Tarihe büyük harflerle yazılacak olan darbe girişimini protesto etmek için partili partisiz tek vücut olarak bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu durum milletin birlik ve kardeşliğini ortaya koymuştur. Alçaklara karşı milletim kendini siper etmiş, vatana millete sahip çıkmıştır. Bölünemeyeceğimizi göstermiş olduk. Bugün birlik olma günü, dayanışma günü? dedi. 

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ?15 Temmuz´da güzel ülkemize Feto denilen alçak hainlerce darbe yapılmak istendi. Yağmur gibi gelen mermilere karşı duran güzel insanlarımız demokrasiye sahip çıktı. 246 şehidimiz polis, asker ve sivil vatandaşımız bu haince darbede şehit düştü. Mekanları cennet olsun. Cumhuriyet de demokrasi de ekmek ve su gibi bizler için önemlidir. Bu uğurda vatandaşlarımız bu vatanın birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıktı. Hep birlikte darbeye hayır, yaşasın cumhuriyet ve demokrasi diyoruz. Menemen Cumhuriyet ve demokrasiyi seviyor. Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz? dedi. 

Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit ise, ?Sizler demokrasinin bekçileri, savunucularısınız. 15 Temmuz akşamı ihanet çetesi Türk milletinin Türk devletinin Türk yurdunun bölünmez bütünlüğüne karşı tarihte emsali görülmemiş bir çarpışma içinde oldular. Amaçları darbe yapmak değildi. Bir iç savaş çıkartmak, Türkiye´yi bölmek parçalamaktı. Onların topları vardı tüfekleri vardı askerleri vardı. Ama o top ve tüfekleri sizin verdiğiniz vergilerle almışlardı. İhanet içinde hesapları vardı planları vardı. Tek hesaplayamadıkları şey sizdiniz. Ölmek için hazırdınız vatan için? dedi. 

Haber: Erhan ÖZALP-S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi