MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saadet Partisi Menemen İlçe Kadın Kolları’ndan Yerli Malı Haftası Mesajı
Güncel
17 Aralık 2021 Cuma 17:05

Saadet Partisi Menemen İlçe Kadın Kolları’ndan Yerli Malı Haftası Mesajı

Saadet Partisi Menemen İlçe Kadın Kolları Yerli Malı Haftası’nda yazılı bir basın açıklaması yayımladı. 12 Aralık 1929 yılında TBMM tarafından kabul edilen ve her yıl kutlanan Yerli Malı Haftası’nın asıl adının Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası olduğuna dikkat çekildi.

Saadet Partisi Menemen İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Güngör “Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda Türkiye, savaştan ağır yaralı çıkmış fakir ve çağın gerisinde kalmış, sanayileşememiş bir ülkeydi. Bu durumun kısa süre içinde düzenlenmesi için iktisat kongreleri yapıldı. Ülkenin dört bir yanından sanayiciler, büyük çiftçiler toplantıya katıldılar. Ve toplantılar sonucu toplumsal üretimde yerli malı kullanılmasına karar verildi. İthalatın azaltılması ve mümkün olduğunca yerli üretimin kullanılması teşvik edildi. Bugün yerli malı denildiğinde aklımıza sadece ülkemizde yetiştirilen yiyecekler değil, yerli ve milli sanayimiz de gelmeli. Son çeyrek asırdır bir bir satılan fabrikaların, özelleştirmelerin ve bunun yanında ülkemizin zenginliğine rağmen ithal edilerek tüketilen bakliyatların da akıllara gelmesi gerekiyor. Bir ülkenin zenginliğinin, ancak ve ancak milli gelirini kendi faydasına kullanması ile mümkün olabilir.” şeklinde ifade etti.

“Kutlamaların Ötesine Geçilmelidir”
Güngör, Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasının asıl amacının, milli kaynakların milli teşebbüsle işletilmesi demek olduğunu belirterek “Burada devletimizin en alt kademesinden en üst kademesine herkese sesleniyoruz. Bu önemli haftada okullarda şiirler okutularak kutlanmasının ötesine geçilmelidir. 2021 yılında geldiğimiz nokta şunu gösteriyor ki, bu hafta kutlama yapılarak değil oturup düşünülerek değerlendirilmesi gereken bir haftadır. Yerli malı kullanımı ile kalkınmak, markette menşei yabancı olmasına rağmen “yerli üretim” etiketiyle pazar oluşturulmasıyla gerçekleşmez. Yerli üretim ile gelişmek, çiftçimizin gülmesiyle, tarlalarımızın canlanmasıyla, fabrikalarımızın açılarak ürettiklerimizin pazar bulmasıyla ve halkımızın da vatanımızın malına sahip çıkmasıyla hayat bulur.” dedi.

“Milli Kalkınmanın Hayat Bulması İçin Var Gücümüzle Çalışacağız”
Sözlerine devam eden Güngör “Bu ülkenin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Yavrularımıza ithalatın ne demek olduğunu anlatmak yerine, ülke zenginliklerimizden bahsetmek istiyoruz. Saadet kadınları olarak bu konunun takipçisi olacağız. Yerli üretimin, yerli tüketimin ve milli kalkınmanın hayat bulması için var gücümüzle çalışacağız. Ülkemizin Saadet’i dışarıda değil yine ülkemizin kendi elindedir.” şeklinde ifade etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi