MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seksenli Yaşları Geçtiler Okuma Yazma Öğrenmekten Vazgeçmediler
Foça
3 Haziran 2022 Cuma 14:23

Seksenli Yaşları Geçtiler Okuma Yazma Öğrenmekten Vazgeçmediler

İzmir’in Foça İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi bünyesi kurslarında üretilenler açılan sergide beğeniye sunuldu. Kurs açılışında en çok ilgiyi 80’li yaşlarda okuma yazma öğrenen iki kursiyer ve onların başka kurs açılması talepleri gördü.

Foça Halk Eğitim Merkezi’nce ilçe merkezi ve bağlılarında açılan kurslar da üretilen resim, fotoğraf, biçki dikiş, çini, seramik, değişik el sanatları, deri işleme, vb. kurslarda öğrenilirken üretilen binlerce ürün için Foça Belediyesi Soysal Tesislerinde sergi açıldı. Açılışa Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Menek, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum müdürleri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Açılış öncesi yapılan konuşmalarda Halk Eğitim Merkezlerinin vatandaşlara balık veren değil, balık tutmayı öğreten kurumlar olduğu ve edinilen becerilerin aile bütçelerine büyük katkı sağladığına dikkat çekildi. Açılan kurslarda 2 bin 468 kadın, bin 730 erkek, olmak üzere toplam 4 bin 198 kursiyere eğitim öğretim hizmeti verildiği belirtildi.  

Dikiş kursları kursiyerleri ürettiği giysilerin mankenliğini de kendileri yaparak podyuma çıktılar. Aralarında Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Yılmaz ve çalışanlarından oluşan bir ekibinde bulunduğu halk oyunları ekipleri sergiledikleri halk oyunları ile alkışlandılar.

Aralarında 80 yaşın üzerinde birkaç vatandaşında bulunduğu okuma yazma kursunu başarıyla bitiren kursiyerler adına konuşan 82 yaşındaki Mediha Ozansoy’un kendileri için başka kurslar açmaları talebinde bulunmasını izleyiciler kahkahalar ve alkışlarla desteklediler. 

81 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

81 yaşında okuma yazma öğrenen İnayet Ericek (Nüfus yaşı 81 kendi yaşının 78 olduğunu söylüyor) evine kadar gelerek kendisine okuma yazma öğreten öğretmenine çok teşekkür etti. İnayet Ericek; “Aslen Niğdeliyim. Ben evin en büyüğü idim. Beni okutmadılar. Bende şimdi fırsat buldum okudum. Burada hocalarımı çok sevdim. Evimde hizmet yaptı. Kızım geldi, Elif hoca. Bana kahvede yaptı, dersimi de verdi. Çok mutluyum, okuma yazma öğrendiğim için. Çok çok mutluyum.” dedi.

Protokol tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergi mahalline giren vatandaşlar üretilenleri büyük beğeni ile izledikleri. Kursiyerlerle sohbet edip kendilerini tebrik ettiler.

BAKANLIĞIN PROGRAMINDA AÇILABİLECEK 3 BİN 814 DEĞİŞİK KURS VAR

Pandemi sürecinden sonra ilk kez kapsamlı bir kurs ve sergi dönemi yaşadıklarını belirten Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut vatandaşların talep ettiği tüm kursları açmaya çalıştıklarını söyledi. Kemal Bulut “2 buçuk yıllık pandemi sürecinden sonra ilk defa sergi açtık. Sosyal mesafe ve diğer kurallar nedeniyle bu kapsamda sergi düzenleyememiştik.  Geçen hafta Yenifoça’da bir sergi gerçekleştirdik. Bugünde eski Foça’da sergimizi açtık. 4 binin üzerinde kursiyer sayısına ulaştık. Halen devam eden 60’ın üzerinde aktif kursumuz var.  Okuma yazma bilmeyen herkes için her yıl kurs açıyoruz. Meslek edindirme kursları, genel kurslar dediğimiz sosyal kültürel kurslarımız var. Üretim teknolojisi kursları var, el sanatları kurslarımız var, çini işlemeciliği, seramik, fotoğrafçılık, resim, nakış gibi kurslarımız var. Bulunduğumuz mekânın müsaade ettiği ölçüde bunları sergiliyoruz.  Halkımız büyük ilgi gösteriyor. Sergi öncesi etkinliklerimiz oldu. Bakanlığımızın açılabilecek 3 bin 814 değişik kursu var. Sürekli yenileri ekleniyor. Bütün talepleri değerlendiriyoruz.  Vatandaşlarımızı kurslarımıza bekliyoruz.” dedi.   

Sergi bugün (3 Haziran Cuma) akşam saat 09.00 – 22.00 saatleri arasına kadar açık kalacak ve gezilebilecek.

Seyfi GÜL / Foça

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi