MENÜ
İzmir 35°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 KOMPOZİT LAMİNE UYGULAMALARI(BONDİNG SİSTEMLER)
Mehmet Ergüneş
YAZARLAR
13 Nisan 2018 Cuma

KOMPOZİT LAMİNE UYGULAMALARI(BONDİNG SİSTEMLER)

Estetik gülüş son haftalarda en çok bahsettiğim konulardan biri oldu çünkü artık beklentilerimiz bu yönde değişim göstermekte. Kadınlarda daha fazla olmakla birlikte estetik beklentiler erkek hastalarımızda da giderek çoğalıyor. Bizler de tedavilerimizi bu yönde günden güne revize ediyoruz, yeniliyoruz. Sadece kompozit lamilelerle değil birçok yöntemle estetik tedaviler yapabiliyoruz. Ama bu hafta kompozit laminelerden diğer bir adıyla bonding sistemlerden bahsedeceğim.

Bonding sisteminin herhangi bir yan etkisi ya da riski yoktur. Çünkü çoğu aşamalarda dişlerden herhangi bir aşındırma yapmadan bu uygulamaları kolaylıkla yapabilmekteyiz. Dişlerinizde var olan küçük aralıklar bu yöntemle kapatılmaktadır.

Eğer ki bu tedaviye ya da yeni dişlerinize alışamazsanız kolaylıkla yapılmış olan malzemeler çıkarılıp dişler eski haline getirilebilir. O nedenle bu yöntem geri dönebilen bir yöntemdir. Hekim veya hasta beğenmediğinde kolaylıkla eski haline dönebilir ve dişte bir uygulama yapılmadığından kolaylıkla eski dişler kullanılabilir.

Diğer merak edilen bir konu da bu uygulamanın ağrılı olup olmadığıdır. Bu işlem ağrılı bir işlem değildir. Dişinizde kırık olduğunda da bu yöntemle kolaylıkla ve kısa sürede dişi restore etmek mümkündür. Ancak anlatımı oldukça kolay olan bu yöntemin uygulaması oldukça hassas bir uygulamadır ve el hassasiyeti gerektirir.

Ufak tefek lokal anestezi bazı durumlarda uygulanabilir. Bu uyuşukluk sadece o bölgede etkili olur ve ortalama bir saatte eski haline döner. Anestezi altında yapılan uygulamalarda hekim de hasta da daha rahat olmaktadır. Çünkü hasta hassasiyet hissetmez ve bu sebeple başını oynatmaz hekim de hassas bir tedaviyi başarılı bir şekilde sonlandırabilir.

Bu işlemde dişlerin boyu da uzatılmak istendiğinde gingivektomi yapılarak diş etinin pembe kısmından alınarak dişin görünen kısmı olan kuron kısmı uzatılabilir. Bu uygulamayı her hastada yapmıyoruz. Ancak gerekli gördüğümüz uygulamalarda çok iyi sonuçlar alıyoruz.

Daha detaylı bilgiyi diş hekimi kontrollerinizde hekiminizden alabilirsiniz. Altı ayda bir kontrolleri aksatmayalım.

Sağlıklı gülüşler?

Sorularınız için; [email protected]

                          www.disizmir.net

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi