Aslında bu konu hakkında daha öncelerde çok kez yazdım. Ama estetik gülüşün en önemli adımı olan beyaz dişler her zaman ulaşmak istediğimiz ve ulaşınca da korumak istediğimiz aşamadır. Bu nedenle sizlerden gelen istek üzerine tekrar bu konudan bahsedeceğim.
Unutulmamalıdır ki beyazlatma profesyonel ortamda uzman kişilerce yapılması gereken bir uygulamadır ve halk arasında bilinen uygulamalar sonuca giderken bizlere zarar verebilmektedir. Mutlaka diş hekimine danışarak bu konuda bilgi almak gerekmektedir.
Diş beyazlatma iki şekilde olabilmektedir. Bunlardan biri diş hekiminin kliniğinde yaptığı ofis tipi beyazlatma, diğeri ise diş hekimi tarafından yapılan plakların evde kullanılmasıyla yapılan ev tipi beyazlatmadır.
Ofis tipi beyazlatma dişlerin üzerine uygulanan özel bir solüsyonla diş etleri korunarak yapılan uygulamadır. Bu uygulamada bazen lazer bazen de yüksek kaynaklı bir ışık dişlerin üzerine uygulanır. Yaklaşık olarak 45 dakika bir saat arası süren bir uygulamadır. Dişler bu işlem sonunda birkaç ton açılmaktadır. Diş beyazlatma ve diş parlatma farklı işlemlerdir. Diş parlatmada dişler üzerindeki lekeler uzaklaştırılır.
Diş beyazlatma ise dişler içinde var olan lekelerin uzaklaştırılmasında etkilidir. Senelerdir var olan sarılıklar ve beyaz gülmemizin önüne geçen durumlar beyazlatma ile birkaç seansta çözüme kavuşmaktadır.
Peki dişlerimizi neler sarartır?
Dişlerimizi sarartan en büyük etkenler tabi ki öncelikle sık tükettiğimiz çay kahvedir. Bunun yanında sigara tüketimi genel sağlığımıza olduğu gibi diş sağlığımıza da zararlıdır. Kırmızı şarap, vişne suyu gibi içecekler ve renklendirici içeren gıdalar da dişlerimizde sararmaya ve renk değişikliklerine sebep olmaktadır.
Dişler diş beyazlatma ile her zaman istenilen renge ulaşmamaktadır. Ayrıca dişlerde var olan çatlaklar ve şekil bozuklukları da diş beyazlatma ile çözüme ulaşmaz. Bu durumlarda da porselen lamineler alternatif olarak düşünülebilir.
Beyazlatıcı macunlar ise aşındırıcı içerikleri diğer macunlara oranla daha fazla olan macunlardır. Bunların kullanımı hassasiyet problemi olan kişilerde şikayetin artmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle hekim kontrolünde kullanılmalıdır.
Diş hekimi kontrollerinizde daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Sağlıklı gülüşler?
Sorularınız için; [email protected]
www.disizmir.net