MENÜ
İzmir 37°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
5 Mart 2015 Perşembe

S`eline Sağlık

Beraber 32. haftamıza girerken mönümüzü deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun.

 

SOĞAN ÇORBASI

MALZEMELER

-1 adet kuru soğan

-1 çorba kaşığı tereyağı

-1,5 çorba kaşığı un

-4-5 su bardağı tavuksuyu

-Karabiber

-Tuz

YAPILIŞI

-Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkaları elde etme için ince ince kesin.

-1 kaşık tereyağı tencerede eritin, soğanları kavurun.

-Hafif pembeleşince unu ekleyin. Beraber kavurmaya devam edin, kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun.

-Un ile beraber soğanı 2 dk kadar kavurun.

-Sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dk kadar pişirin.

-Karabiber ve tuzunu ayarlayın.

-Kroton ekmekle, sıcak servis yapın.

 

 

TAVUKLU VOLOVAN

MALZEMELER

-1 adet yumurta sarısı

-1 adet küp doğranmış kuru soğan

-1-2 dal kıyılmış rezene

-200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk

-3-4 adet doğranmış mantar

-2 adet kıyılmış çili biber

-4 diş ezilmiş sarımsak

-1 çay bardağı zeytinyağı

-1 çay bardağı krema

-Muskat cevizi rendesi

-2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

 YAPILIŞI

-Milföy yapraklarından kalıp yardımı ile 4 adet yuvarlak hamur çıkarın.

-2 adet milföyün de ortasından 2 küçük halka çıkarın.

-Milföyleri fırın tepsisine dizin, üzerine de yumurta sarısını sürüp fırınlayın.

- Tavaya zeytinyağını döküp ocağın altını yakın. Sırasıyla soğan, sarımsak, mantar, tavuk, rezene, çili biberini soteleyin.

-Ardından krema, muskat cevizi rendesi, portakal kabuğu rendesi ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuklu kremalı sosun yarısını servis tabağına alın.

-Üzerine milföyleri yerleştirin ve sosun geri kalanını da milföyün üzerine döküp kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.

 

PEYNİRLİ BROWNİ

MALZEMELER

-115 gr bitter çikolata
-85 gr tereyağı
-2 yemek kaşığı krema
-2/3 su bardağı şeker
-2 yumurta
-2/3 su bardağı elenmiş un
-1/2 paket vanilya
-1 tutam tuz.
-200 gr. labne peyniri
-1 yumurtanın sarısı
-3-4 çorba kaşığı toz şeker

 

HAZIRLANIŞI

- Çikolata, tereyağı ve kremayı cam bir kabın içine koyup benmari eritin.
- Toz şekeri çikolatalı karışıma koyup karıştırın
- Teker teker yumurtaları kırıp karıştırın.
- Ayrı bir yerde unu, vanilyayı eleyip karıştırın ve içine tuz koyup karıştırın.
- çikolatalı karışıma toz malzemeleri ekleyin.
- Yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine karışımı dökün, ben normal kek için kullandığım tepsiyi kullandım.
- Üzeri için labne peyniri, yumurta sarısını ve toz şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın
- Çikolatalı karışımın üstüne dökün. Bıçakla alttakini üstüne çıkartmak suretiyle desen yapın, 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
- Fırından çıktığında ortası bıngıl bıngıl olabilir ama çıkınca soğuyunca kendine gelir iyice soğuyana kadar kesmeyin.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN:  [email protected]

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi