MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selin KONCAGÜL KUPSAR
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
8 Ocak 2015 Perşembe

Selin KONCAGÜL KUPSAR

Doğum gününü fazla ciddiye alan insanlardan olan ben ‘DOĞUM GÜNÜ HAFTAM’ olması sebebi ile kendi en sevdiğim yemek reçetelerini versem sizinle paylaşıp sizler de bu güzel yemekleri deneyip tatsanız dünyanın en mutlu insanı ben olurum herhalde… Deneyen herkesin ellerine sağlık afiyet olsun.

 

ISPANAKLI KREP

MALZEMELER

-1 bağ ıspanak

-Süt kreması 1 çay bardağı

-Tuz

-Dilim kaşar

-Susam

KREP İÇİN

-1 yumurta

-3 su bardağı süt

-15 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

-Yumurta ve sütü bir kapta karıştırıyoruz ardından içerisine unumuzu da ilave edip içerisinde un parçaları kalmayacak şekilde çırpıyoruz ardından kızgın krep tavamıza alıp tek tek kreplerimizi yapıyoruz.

-Hazır kreplerimizi bir köşede bekletirken derin bir tavada yıkayıp kestiğimiz ıspanaklarımızı kavuruyoruz içerisine süt kremamızı da ekleyip tuzunu atıyoruz.

-Ardından hepsine eşit gelecek şekilde bölüştürüp kreplerimizi kapatıyoruz üzerine kaşarlarımızı, susamımızı da ekip 180 derecelik fırında sadece üstlerindeki kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.

 

AKDENİZ SALATASI

MALZEMELER

-2 Adet salatalık

-2 Adet yeşil biber

-1 Adet kırmızı soğan

-Yarım kalıp süzme peynir

-Yarım kilo domates

-100 gram siyah zeytin

-100 gram yeşil zeytin

-Yarım demet maydanoz

-Yarım demet taze nane

-1 çay bardağı zeytinyağı

-Tuz ve limon

-Nar ekşisi

YAPILIŞI

-Sağlığımız açısından salatada kullanacağınız tüm malzemeleri bol suda yıkıyoruz.

-Malzemeleri kuruladıktan sonra kuşbaşı boyutlarında tüm sebzeleri keserek karıştırma kabına alıyoruz.

-Üzerine küp küp doğranmış süzme peyniri, nane ve diğer baharatları ilave ederek elimiz ile ezmeden karıştırıyoruz.

-Zeytinleri son olarak üzerine ilave edip süslüyoruz.

 

BİSKÜVİLİ TATLI

MALZEMELER

-2 paket kakaolu puding

-7 su bardağı süt

-2 paket petibör bisküvi

-Hindistan cevizi

YAPILIŞI

-7 su bardağı sütümüzü kakaolu pudingimiz ile birlikte ocakta sürekli çırparak pişiriyoruz.

-Ardından petibör bisküvilerimizi tek tek pudingimizin içerisine sokup çıkartıyoruz bu işlemi maşa ile çok daha hızlı ve bisküvileri kırmadan borcamımızın üzerine dizebiliriz.

-Soğumaya bıraktığımız tatlımızı dolapta en az 2 saat beklettikten sonra üzerine Hindistan cevizi ekip servis edebiliriz.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi