TAVUK SARMA
MALZEMELER
-2 adet GÜLEÇ PİLİÇ göğüs
-4 ince diyet beyaz peynir
-4 dilim dana jambon
SOSU İÇİN
-7 yemek kaşığı yoğurt
-Tuz, karabiber
-Kekik
-2 diş sarımsak
YAPILIŞI
-Kasaptan tavuk göğüslerini alırken incelttirin.
-Tavuk göğsünü tezgaha yayın. Ortasına jambon ve ince dilimlediğiniz peyniri yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin.
-Tüm tavukları sarın ve sardığınız tavukları fırın kabına alın.
-Yoğurdun içine 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
-İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.
DOMATESLİ PİLAV
MALZEMELER
-2 su bardağı pirinç
-Üzerine kaynamış su
-3 orta boy domates(rendelenmiş)
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 dolu çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı kaynamış su
-Dereotu
YAPILIŞI
-Pirinçlerin üzerine sıcak su koyarak 15-20 dakika bekletin.
-Domatesleri rendeleyin. Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında, domatesleri şeker ile bir taşım pişirin.
-Diğer bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını koyun ve eritin.
-Suyu süzülmüş pirinçlere tuz ekleyin. Pirinçlerin ortası şeffaf olana kadar kavurun.
-Üstüne karabiber ve domates rendesini ekleyin. En son 1,5 bardak sıcak suyu da ilave edip karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
-Pirinçlerin göz göz olması gerekiyor. Altını kapatıp üstüne havlu kağıt koyarak ağzı kapalı şekilde 5 dakika dinlendirin.
-Arzuya göre üzerine dereotu serperek servis edin.
ELMA TATLISI
MALZEMELER
-4 ekşi elma
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çorba kaşığı şeker
-2 çorba kaşığı su
Üstü için:
-100 gr margarin
-1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
-200 gr un
-1 paket vanilya
YAPILIŞI
-Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra, yaprak gibi doğrayın.
-Tarçın, şeker ve suyu karıştırıp iyice elmalara bulayın.
-Tepsinin dibine döşeyin.
-Margarin veya tereyağını eritmeden katı halde ufak ufak doğrayın.
-Şeker, un ve vanilyayı çatalla ezerek iyice karıştırın sonunda bu karışım irmik görüntüsünde olacak bunu da elmaların üstüne döşeyin.
-180 derece fırında 25-30 dakika üstü kızarana kadar pişirin.
-Çıkardıktan sonra istediğiniz gibi dilimleyerek, spatula yardımıyla tabaklara servis edin.
-İsterseniz hazır krema, kremşanti veya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]