MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAVUK SARMA-DOMATESLİ PİLAV-ELMA TATLISI
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
7 Mayıs 2015 Perşembe

TAVUK SARMA-DOMATESLİ PİLAV-ELMA TATLISI

TAVUK SARMA

MALZEMELER

-2 adet GÜLEÇ PİLİÇ göğüs

-4 ince diyet beyaz peynir

-4 dilim dana jambon

SOSU İÇİN

-7 yemek kaşığı yoğurt

-Tuz, karabiber

-Kekik

-2 diş sarımsak

 

YAPILIŞI

-Kasaptan tavuk göğüslerini alırken incelttirin.

-Tavuk göğsünü tezgaha yayın. Ortasına jambon ve ince dilimlediğiniz peyniri yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin.

-Tüm tavukları sarın ve sardığınız tavukları fırın kabına alın.

-Yoğurdun içine 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

-İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.

 

 

DOMATESLİ PİLAV

MALZEMELER

-2 su bardağı pirinç

-Üzerine kaynamış su

-3 orta boy domates(rendelenmiş)

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-1 dolu çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1,5 su bardağı kaynamış su

-Dereotu

 

YAPILIŞI

-Pirinçlerin üzerine sıcak su koyarak 15-20 dakika bekletin.

-Domatesleri rendeleyin. Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında, domatesleri şeker ile bir taşım pişirin.

-Diğer bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını koyun ve eritin.

-Suyu süzülmüş pirinçlere tuz ekleyin. Pirinçlerin ortası şeffaf olana kadar kavurun.

-Üstüne karabiber ve domates rendesini ekleyin. En son 1,5 bardak sıcak suyu da ilave edip karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

-Pirinçlerin göz göz olması gerekiyor. Altını kapatıp üstüne havlu kağıt koyarak ağzı kapalı şekilde 5 dakika dinlendirin.

-Arzuya göre üzerine dereotu serperek servis edin.

 

 

 

 

ELMA TATLISI

MALZEMELER

-4 ekşi elma

-1 tatlı kaşığı tarçın

-1 çorba kaşığı şeker

-2 çorba kaşığı su

Üstü için:

-100 gr margarin

-1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

-200 gr un

-1 paket vanilya

YAPILIŞI

-Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra, yaprak gibi doğrayın.

-Tarçın, şeker ve suyu karıştırıp iyice elmalara bulayın.

-Tepsinin dibine döşeyin.

-Margarin veya tereyağını eritmeden katı halde ufak ufak doğrayın.

-Şeker, un ve vanilyayı çatalla ezerek iyice karıştırın sonunda bu karışım irmik görüntüsünde olacak bunu da elmaların üstüne döşeyin.

-180 derece fırında 25-30 dakika üstü kızarana kadar pişirin.

-Çıkardıktan sonra istediğiniz gibi dilimleyerek, spatula yardımıyla tabaklara servis edin.

-İsterseniz hazır krema, kremşanti veya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi