MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tahir Şahin Memleket Partisi’ne Katılma Sürecini Anlattı
Güncel
6 Haziran 2021 Pazar 17:10

Tahir Şahin Memleket Partisi’ne Katılma Sürecini Anlattı

İlçemizde 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan, 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilmeyen Tahir Şahin Memleket Partisi’ne katıldı.

Memleket Harekatı’nın partileşmesinin akabinde, dün İzmir’de il başkanlığının açılışını yapan Muharrem İnce’ye Menemen Belediyesi Eski Başkanı Tahir Şahin’de katıldı.

İlçe başkanlığına Tahir Şahin döneminde CHP Menemen Kadın Kolları Başkanı Berna Eyinç getirildi. Önümüzdeki günlerde Eyinç başkanlığında kurucu yönetim kurulu belirlenecek. Yakında zamanda ilçe kongresi yapılarak, Memleket Partisi Menemen İlçe Başkanlığı hizmete başlayacak.

Memleket Partisine katılan Tahir Şahin “İnanmadığım hiçbir yola çıkmadım, çıkmaya da hiçbir niyetim yok. Bugün inandığım bir yola çıktım. Her şey Memleket için. Bizim bütün hesabımız Memleketimizin menfaatleri içindir.” dedi.

Memleket Partisi’ne katılan Tahir Şahin, duygu ve düşüncelerini gazetemize verdiği özel röportajda anlattı.

“Üzerimde Çok Baskı Vardı”

22 yıl aktif siyaset yaptığını, bu sürenin 20 yılını Menemen Belediye Başkanı olarak geçirdiğini dile getiren Şahin “Çok önemli işler yaptık. Çok önemli başarılara imza attık. Menemen’de birlik, beraberlik adına Alevi demeden, Türk demeden, Kürt demeden, Sunni demeden, Doğulu - Batılı demeden hiçbir ayrım yapmadan ihtiyarıyla, genciyle herkese hizmet ulaştırmaya çalıştık. Bu süreçlerde çok önemli birliktelikler de yaptık. AKP, MHP, HDP, CHP demedik. Hizmetlerimizin yanında, çok önemli kardeşlik duygusunu Menemen ilçemize yerleştirdik. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki; 2019 yerel seçimleri geldikten sonra benim aday gösterilmemem bu işin başlangıcını tetiklemedi. Ben aday gösterilmeye bilirim. Doğaldır, normaldir buna böyle bakabilirim. Buna böylede baktığımı, en güzel şekilde 2019’da herhangi başka bir siyasi partiden aday olmayarak gösterdiğimi düşünüyorum.

Özellikle Demokratik Sol Parti’den aday ol baskısı çok vardı. Benim Atatürkçü çizgime uyan bir partidir, DSP. Ona rağmen başka partiden kendime aday olmayı kendime yakıştıramadım. Anket sonuçlarına baktığımızda aday olduğum taktirde seçimin 3’lü yarış halinde geçecek olmasına rağmen ben aday olmadım. Aday olmamakla birlikte dinlenmeyi ve ara vermeyi düşündüm. Bu konuda Genel Merkeze de anlayışla baktık.” dedi.

“Siyasette bir kişi bile kaybedilmemeli”
Tahir Şahin döneminden sonra Menemen’in ve Menemen Belediyesi’nin halinin ortada olduğuna da dikkat çeken Şahin “Genel Merkezin göstermiş olduğu adayla birlikte Menemen Belediyesi’nde yolsuzluk, zimmet, soygun diyebileceğim kadar her türlü melanetle Menemen ilçesi, Menemen Belediye’si ülke gündemine oturdu. Bu da yetmiyormuş gibi bir de düşmanca tavırlar üretilmeye başlandı. Kardeşliğimiz, birliğimiz beraberliğimiz bu dönemde hasar gördü. Ne yazık ki bunları yapan da Cumhuriyet Halk Partisi’nin benim yerime aday olarak göstermiş olduğu Serdar Aksoy tarafından yapıldı. Bunlar yapılırken de ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin üst yönetimi bir türlü bu işlere dur demedi, diyemedi veya demesini bilemedi. Bilemediği gibi de beni bugün tutuklu olan başkanın baskılarıyla ve Bizans oyunlarıyla 20 yıl hizmet ettiğim partimden attılar. Buna Genel Merkez’in üst düzey yöneticileri de seyirci kalmış ki 20 yıl Belediye Başkanlığı yapmış bir birey partisinden atılıyor. Siyaset sürecinde insan kazanmak çok zor. Siyasette bir kişi bile kaybedilmemelidir ki; siz 20 yıl ilçeye, belediyeye, partiye hizmet etmiş birini, gidişatı kötü olan birinin tavsiyeleriyle partiden atıyorsunuz. Daha sonra Belediye Başkanı’nın akıbetini de hep birlikte yaşayarak gördük. Tutuklu başkan disiplin kuruluna sevk edildikten sonra atılacağını hissediyor ve partiden istifa ediyor. Herkes neyin ne olduğunu görüyor. 3-5 gün sonrada Serdar Aksoy tutuklanarak ceza evine giriyor. Ben dahil kimse böyle bir şey olmasını istemez. Bir defa tutuklu başkanı Allah kurtarsın diyorum.” şeklinde ifade etti.

“Onurumuzu, Gururumuzu Ayaklar Altına Almanın Anlamı Yok”

Başkan tutuklandıktan sonra Belediye Başkan Vekilliği seçiminin çok basit bir hatadan kaynaklı olarak kaybedildiğine dikkat çeken Şahin “Belediye Meclis sayısı 19’a, 12. Birisi istifa etti. 18’e, 13 kaldı. Hiç olmazsa belediye başkanlığına beni göstermediniz, belediye meclis üyelerini yazarken doğru yazsaydınız da 15-15’den sonra kurayla belediye başkanlığını kaybetmeseydiniz. Önce kazandık, daha sonra çocukça yapılan bir hatadan dolayı, torbada olması gereken seçim fanusta yapıldı. Bunu dahil göremeyen yöneticiler 3 Genel Başkan yardımcısı, 1 İl başkanı, 1 Başkan Vekili Adayı ve bu isimlerin arasında 2 kişi avukat burada yapılan çok basit bir hatayı bile göremediler. Bu süreçte benden zerre kadar yardım istemediler. Bunu konuda yardımcı olabilir misin gibi bir anlayış olsaydı eminim ki 18’e 13’le Belediye Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partisi’nden çıkardı. Biz bu doğrultuda hep Cumhuriyet Halk Partisi’ne yardım etmek istedik. Çünkü her ne kadar partiden atmış olsalar da Cumhuriyet Halk Partisi’yle gönül bağımız vardı. Daha sonra, baktığımızda, bizi partiden atan, attıran belediye başkanı ceza evinde tutuklu. E biz gidiyoruz, bizi tekrar partiye alın olay ortada, biz %100 haklıyız diyoruz. 6’aydır partiye alacağım, alacağım deyip oyalıyorlar. Ne yaptıkları belli değil. Siz çağırmıyorsunuz biz, onur, gurur demeden kendimiz gidip partiye alın diyoruz. 6 aydır oyalayıp duruyorlar. Böyle bir ortamda da kendi onurumuzu, gururumuzu daha fazla ayaklar altına almanın anlamı yok, gereği yok dedik.” dedi.

“İktidar Olmak Gibi Bir Derdimiz Yok”

Türkiye açısından olayı değerlendirdiğine bugünkü isimlerden herkesin şikayetçi olduğunu ve bütün vatandaşların dertli olduğuna da değinen Şahin “Ak Parti oylarının anketlere bakıldığında aleni olarak eridiği gün yüzüne çıkıyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyları da bir türlü artmıyor. Halen daha 20’lerde 22’lerde. Yani demek ki mesele sadece benim kişisel özelimde değil. Bu anlamda hükümetin oyları erirken muhalefetin oyları artması lazım. Ama böyle bir şey yok. Çok kararsız seçmen var. Sayın Muharrem İnce’de Memleket Hareketini başlattığında, partileşeceği açık ve net şekilde belliydi. Muharrem İnce’ye de yapılanlar aleni şekilde ortada. Cumhuriyet Halk Partisi’nde küçük olsun benim olsun anlayışı var. Memleketi falan düşünen yok. Ülkenin durumunu, işçiyi, köylüyü, çiftçiyi, esnafı düşünen yok. Sadece koltuklar benim olsun da Memlekette %20 oy alacağımıza %23 alalım. İktidar olma gibi bir derdimiz yok yani. Dolar’ın, Euro’nun yükseldiği ne kadar ortadaysa, işsizlik ne kadar hat safhalara ulaştıysa, esnaf ne kadar zordaysa burada hükümetin ve Ak Parti’nin ne kadar kabahati varsa o kadardan fazla 2 katta Cumhuriyet Halk Partisi’nin kabahati vardır. Yani kabahat nerede diyecek olursanız bahane aramayacaksınız. Bu işleri düzeltmek için iktidar olacaksınız.” şeklinde ifade etti.

“Benim için o devir orada kapandı”

İnancı, yarışı ve mücadeleyi Memleket Partisi’nde, Muharrem İnce’de gördüğünü dile getiren Şahin “Muharrem İnce’de gördüğüm bu inanç doğrultusunda her ne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nden kopmak istemesem de, kopmak zorunda bıraktılar. Artık bu maalesefler de, eskilerde durmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğum süreçte adam gibi siyaset yaptım, adam gibi hem ilçeme, hem ülkeme, hem de partime hizmet ettim. Benim için o devir orada kapandı. Şimdi yeni vizyonlarla, yeni uğraşlar ve mücadelelerle acaba biz işçi, köylü, çiftçi, esnaf, memur, öğretmen, sivil toplum örgütleri için ne yapabiliriz, acaba terörü nasıl durdurabiliriz bunun için bir mücadele vermemiz gerektiği, yeni bir vizyon ve heyecan olması gerektiğine inandığım için Memleket Partisine katıldım.  Bu mücadelenin bir parçası olabilirsem, o mücadelede ne kadar emeğim olabilirse Memleketim adına kendimi mutlu hissedeceğim. Umarım bu mücadelede Allah başarılı etsin. Şahsım adına değil, ben yarınlarda aktif siyaset yaparım yapmam ama ben kurtuluşumuzun Memleket Partisi’nde ve onun Sayın Genel Başkan Muharrem İnce’de olduğunu gördüm ve kararımı verdim. Bugüne kadar yanımda duran durmayan, karşımda olan olmayan, bu kararımı benimseyen benimsemeyen herkese saygı duyuyorum. Biz bu anlayışla siyaset yaptık. Bu anlayışla siyasette o nezaketimizi, o üslubumuzu, o Tahir Şahin tarzını hiçbir zaman bozmadan daha da kucaklayıcı bir anlayışla Memleketimize hizmet etmeye çalışacağız.” dedi.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Askerleriyiz”

Önlerinde yep yeni bir yol haritası olduğunu ve o yol haritası içerisinde olacak bütün arkadaşlarına sevgi ve saygılarını ilettiğini dile getiren Şahin “Bütün arkadaşlarımızla, bütün sevdiklerimizle Memleket Partisi’nde buluşmak dileklerimle. Yeni yol haritasında, yeni hizmetlerle hep birlikte buluşacağımıza inanıyorum. İnanmadığım hiçbir yola çıkmadım, çıkmaya da hiçbir niyetim yok. İnandığım bir yola çıktım. Memleket için yola çıktım. Bizim bütün hesabımız Memleketimizin menfaatleri yönündedir. Bizim için ekmek gibi su gibi önemli olan düşüncelerdir. Bu düşüncenin başında da Atatürkçü düşünce gelir. Sol düşünce gelir. Ve en önemlisi de çok rahat bir şekilde biz Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz diyen anlayışla siyaset yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti.

Haber Gökay ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ALİ AKSOY
 9 Haziran 2021 Çarşamba 15:19
YOLUN AÇİK OLSUN TAM 20 SENE YANI 4 DÖNEM SİZE OY VERDİM BERABER ÇOK İŞLER YAPTIK HALEN DAĞITIĞIN SEÇİM TEPSISINI SAKLIYORUM BAŞARILI BİR BAŞKAN DİN SADECE PARTIDAKI ÇALIŞANLARA GENÇLER BİRAZ DAHA ÖNEM VERSEN DAHA İYİ OLUR BİRDE SİZİN ALDIKLARINI İŞÇİLER O ÇOK SOLCU SERDAR HEPSİNI ÇIKARDI BİZİM SITEMLERLE ŞİRKETE ALDI AMA BÜTÜN HAKLARINI VERMEDİ NE DİYEYİM BAŞKAN YOLUN AÇİK OLSUN SEVILIYORSUN HOŞÇA KAL BAŞARILAR
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi