MENÜ
İzmir 15°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇENE EKLEMİNDEN GELEN SESLER
Mehmet Ergüneş
YAZARLAR
15 Eylül 2017 Cuma

ÇENE EKLEMİNDEN GELEN SESLER

Stres hayatımızın birçok noktasında bizlerin önüne çıkan bir engel haline geldi günümüzde. Bazen günlük akışımızda bizleri etkilerken bazen kendimizle baş başa kaldığımız dinlenim anlarında bizleri etkileyen sakinliğimizin önüne geçen bir faktör.

Ama sadece bu noktalarda etkilemiyor bizleri. Hastalıklara, vücut fonksiyonlarında aksaklıklara sebep olabiliyor. Bu noktada dişleri ve çene eklemini de etkiliyor. Eklem problemlerinin tek sebebi stres değil tabiî ki. Ama eklemde hastalıklara en çok sebep olan etkenlerden biri strestir.

Kendini ağrı, çenede kilitlenme en çok da çeneden gelen seslerle belli eder. Eklem problemlerinin tek sebebi stres olmadığı gibi çeneden gelen seslerin de tek sebebi stres değildir. Peki çenelerimizden sesler neden gelir?

İnsan vücudunda kafa bölgesinde kulak önlerine tekabul eden sağlı solu olmak üzere iki adet eklem mevcuttur. Bu eklemlerde ve eklemle ilgili yapılarda oluşan herhangi bir deformasyon, yer değiştirme, eklem fonksiyonları sırasında yapıların düzgün çalışmaması sonucu çenemizden sesler gelir.

Biz bu sesleri genellikle yemek yerken hissederiz. Bazen aynı şekilde esnerken de kilitlenmeler ya da sesler hissedebiliriz. Normal şartlarda fonksiyon sırasında çenemizden ses gelmez. Eğer ki çenemizden ses geliyorsa mutlaka muayene olmak ve tedavi olmak gerekir. Çünkü ilerleyen aşamalarda tedavi daha güç olmaktadır.

Çenelerden ses geldiği hissedildiğinde başvurmamız gereken branşlar diş hekimleri ve fizyoterapi uzmanlarıdır.

Çenemizden gelen sesler hem sistemik hem de lokal birçok hastalığın habercisi olabilir. Bununla birlikte sadece eklem bölgesinde bir sorun oluşmuş da olabilir. Mutlaka ilgili hekime başvurulmalı kontroller yapıldıktan sonra eğer ki gerekli görülürse konsultasyon amaçlı farklı branşlardan da görüş alınabilir.

Çenelerimizdeki sorun sadece  sesten ibaretse büyük oranda tedavi edilebilir bir durumdur. Ancak ilerlemiş durumdaki eklem problemleri tedavi edilseler bile tam olarak iyileşmeyebilirler. Bu nedenle bütün hastalıklarda olduğu gibi eklem problemlerinde de tam tedavi için erken teşhis çok önemlidir.

Sağlıklı gülüşler?

Sorularınız için; [email protected]

                            www.disizmir.net

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi