MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NOHUT SALATASI - MEYVELİ TART - TAVUK IZGARA
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
4 Haziran 2015 Perşembe

NOHUT SALATASI - MEYVELİ TART - TAVUK IZGARA

NOHUT SALATASI

?

Nohut salata da nasıl bir şey dediğinizi duyar gibiyim. İçinde barındıracağınız bütün yeşillikler sizin yaratıcılığınıza kalsın. Önemli olan bol ekşi, hafif sert o tadı almanız. Bunun için de en büyük yardımcı oyuncumuz tabiki de nar ekşisi.

 

MALZEMELER / 2 PORSİYON

 

1 SU BARDAĞI NOHUT

2 DOMATES

1 KIRMIZI SOĞAN

1/2 BAĞ NANE

2-3 ADET SALATALIK

1 ADET PAPRİKA BİBERİ

NAR EKŞİSİ?

ZEYTİNYAĞI

 

-Nohutlarımızı bir gece öncesi suda bekletiyoruz ardından kullanacağımız gün haşlıyoruz.

-Geri kalan malzemeyi ister uzun uzun jüliyen, ister küp küp mire poix şeklinde doğranabilir.

-Nohutlar soğuyunca sebze, meyvelerimiz ile birleştirilir üzerine zeytinyağı ve bolca nar ekşisi eklenerek afiyet ile servis edilir.

 

? ? ?Bu kadar salata, meze yeter biraz da yanlarına doyurucu bir tat olsun derseniz de karbonhidratlardan erişteyi öneriyorum. Anneannem genellikle tuzlu lor peynirini tavada sos haline getirip öyle servis etmeyi sever, ancak benim tercihim kesinlikle lora hiç bir işlem uygulamadan içine biraz ceviz parçaları da ekleyerek yemekten yana. Hem doyurucu hem de inanılmaz hafif bu lezzetleri denemeniz dileği ile...? 

MEYVELİ TART

 

MALZEMELER

 

125 gr margarin (oda sıcaklığında)

1 adet yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı yoğurt

4 yemek kaşığı soğuk su

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN

2 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı nişasta

1,5 yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı toz şeker

ÜZERİ İÇİN

1 kase çilek

1 kase muz

1 kase kivi

Tart jölesi veya suda eritilmiş yaprak jelatin

 

YAPILIŞI

-Bir kaba malzemenin hepsini koyalım ve iyice yoğuralım hazırladığımız hamuru 15 dakika buzdolabında bekletelim.

-Tart kalıbını yağlayalım biraz unlayalım hamuru elimizle bastırarak tart kalıbına yerleştirelim. Tart hamurunun kabarmaması için çatal yardımı ile hamurumuzda delikler açalım.

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, daha sonra kalıptan çıkaralım.

-Kreması için;?tencereye malzemenin tamamını koyalım ve orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirip, soğumaya bırakalım.

-Tartın üzerine hazırladığımız kremayı dökelim ve yayalım.

-Kremanın üzerine dilimlediğimiz meyveleri dizelim.

-Tart jölesini arkasındaki tarife göre hazırlayalım tart jölesi biraz soğuduktan sonra devamlı tartın orta kısmına dökerek yayılmasını sağlayalım.

Meyveli tartımızı biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım.

TAVUK IZGARA

 

MALZEMELER

 

3 adet   Güleç Piliç tavuk bonfile

 

MARİNE ETMEK İÇİN

 

1 fincan zeytinyağı

1/2 fincan limon suyu

1 soğan suyu?

Kekik

Toz kırmızı biber

 

YAPILIŞI:

-Soğanı soyup rendeliyoruz avucumuzun içinde rendelediğimiz soğanları iyice sıkıp sularını çıkartıp bir kaba alıyoruz.

-Zeytinyağı, limon suyu ve baharatları da soğan suyu ile birleştirdikten sonra 3 parça tavuk bonfile göğüslerimizi bütün hali ile içine atıyoruz.?

-Eğer ki tavuk bonfileleri kasap reyonundan alıyor iseniz dövdürüp incelttirin, ancak hazır alıyor iseniz ortadan 2’ye bölüp 6 parçaya ayırınız. ?Marine ile suyunu çeken tavuk kalın olacaktır.

-Buzdolabında 2 saatle 48 saat arası marinede ?beklettiğiniz tavukları çıkartıp teflon tavada arkalı önlü iyice kızarana kadar pişiriniz.

 

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi