MENÜ
İzmir 28°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
11 Aralık 2015 Cuma

Seline Sağlık

/resimler/2015-12/10/1305288274771.jpgKışın iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı şu soğuk, ayaz günlerde en güzel yiyecek çorba dışında birşey değildir heralde insanın içini ısıtan, yenilenmesini sağlayan. Deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun.

 

MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

100 gr. GÜLEÇ PİLİÇ çorbalık

1 soğan

1 patates

1 havuç

1 su bardağı kırmızı mercimek

YAPILIŞI

Öncelikle 100 gr çorbalığımızı bir tencereye koyup yıkadıktan sonra haşlayalım.

Haşlanma esnasında üst yüzeye çıkan posayı temizleyiniz ki temiz su elde edin.

Başka bir tencerede mercimeklerinizi bol su ile yıkayınız.

Yıkanan mercimeklerin içerisine 4´e bölünen soğan, 3´e bölünen havuç ve patatesinizi de ilave edip üzerine tavuk suyunuzu ekleyiniz.

Yetmeyen yerde içme suyuda koyabilirsiniz.

Yumuşayan patates, havuç ve rengi dönen kaynayan mercimeklerden sonra blender yardımı ile çorbanızı pressleyiniz.

İçerisine yeteri kadar tuzda ilave ettikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

GÜVEÇTE KAŞARLI MANTAR

MALZEMELER

150 gr kültür mantarı

100 gr kaşar peyniri

1 çay kaşığı margarin

1 ölçü zeytinyağı

Kırmızı toz biber

Tuz

YAPILIŞI

Kültür mantarlarını yıkayıp iyice kurulayalım.

Güveç içinine alalım mantarlarımızı üzerine kaşarı peynirimizi rendeleyelim.

Üzerine isteğimiz doğrultusunda kırmızı toz biber ve tuz ilave edelim.

En son üzerine margarin ve zeytinyağımızı da gezdirdikten sonra sıcak sıcak servis edelim.

 

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi