Kışın iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı şu soğuk, ayaz günlerde en güzel yiyecek çorba dışında birşey değildir heralde insanın içini ısıtan, yenilenmesini sağlayan. Deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun.
MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
100 gr. GÜLEÇ PİLİÇ çorbalık
1 soğan
1 patates
1 havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
YAPILIŞI
Öncelikle 100 gr çorbalığımızı bir tencereye koyup yıkadıktan sonra haşlayalım.
Haşlanma esnasında üst yüzeye çıkan posayı temizleyiniz ki temiz su elde edin.
Başka bir tencerede mercimeklerinizi bol su ile yıkayınız.
Yıkanan mercimeklerin içerisine 4´e bölünen soğan, 3´e bölünen havuç ve patatesinizi de ilave edip üzerine tavuk suyunuzu ekleyiniz.
Yetmeyen yerde içme suyuda koyabilirsiniz.
Yumuşayan patates, havuç ve rengi dönen kaynayan mercimeklerden sonra blender yardımı ile çorbanızı pressleyiniz.
İçerisine yeteri kadar tuzda ilave ettikten sonra sıcak olarak servis ediniz.
GÜVEÇTE KAŞARLI MANTAR
MALZEMELER
150 gr kültür mantarı
100 gr kaşar peyniri
1 çay kaşığı margarin
1 ölçü zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Tuz
YAPILIŞI
Kültür mantarlarını yıkayıp iyice kurulayalım.
Güveç içinine alalım mantarlarımızı üzerine kaşarı peynirimizi rendeleyelim.
Üzerine isteğimiz doğrultusunda kırmızı toz biber ve tuz ilave edelim.
En son üzerine margarin ve zeytinyağımızı da gezdirdikten sonra sıcak sıcak servis edelim.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]