Yıllarca Karşıyaka´da oturmuş, Menemen´i yazlığa giderken yol üzerinde enfes mandıraları, çömlekleri olan bir yer dışında pek bilmiyordum ki, yavaş yavaş öğrenmem gereken bilmem görmem gereken yerler olduğunu düşünene kadar. Duydum ki harika börekler yapan bir usta varmış, birkaç tarifini benimle paylaşmak istemiş, nasıl sevindim anlatamam. Gider gitmez gel mutfağı gezdireyim dedi. Bu nasıl büyük bir inceliktir anlatamam. Un kokusu dışında bir koku olmaz mı hiç, o düzen, temizlik harikaydı doğrusu. Bu hafta Abdurrahman Usta´dan Tavuk İncik tarifi var. Önümüzdeki hafta da bir başka tarifini paylaşacağım. Deneyen herkesin ellerine sağlık! Ümit Pastanesi´nden Abdurrahman Ustamıza da buradan teşekkürlerimizi sunalım.
TAVUK İNCİK
MALZEMELER
500 gr GÜLEÇ PİLİÇ piliç kök kanat
1 adet soğan
1 adet biber
2 adet domates
Kimyon
Kekik
Pulbiber
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Sıvıyağımızı koyduğum tavamıza ilk öncelikle iri iri doğranmış soğanlarımızı koyuyoruz.
Rengi dönen soğanlarımızın üzerine tavuklarımı ilave ediyoruz.
Hafif kavurduktan sonra üzerine küçük küçük doğranmış biber ve rendelenmiş domatesimizi de ilave ediyoruz.
Ocaktan almaya yakın tüm baharat ve tuzunu da ilave edip servis ediyoruz.
Tarif de ekli değildi ancak dilerseniz 1 patates ve 1 havuç da ekleyip yemeğinizi çoğaltıp lezzetlendirebilirsiniz.
MANTAR KURABİYE
MALZEMELER
5 kaşık margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket muzlu toz puding
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Kakao
YAPILIŞI
Öncelikle yumurtayı kırıp içerisine 2 çeşit yağımızı ilave edelim.
Un ve kakao hariç geri kalan toz malzemelerimizi de harcımıza ilave edelim.
Ardından unu yavaş yavaş harcımıza ekleyelim çok katı değil, çok yumuşakta olmayan tam kulak memesi kıvamında olan harcımızı top top yuvarlayalım.
Bir çay tabağının içerisine 2 yemek kaşığı kakaomuzu ilave edelim ve küçük pet şişelerin kapağı ile en son tüm kurabiyelerimize dokunduralım.
180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]