MENÜ
İzmir 28°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
22 Ekim 2015 Perşembe

Seline Sağlık

Okulların başlaması, havaların bir güneşli, bir soğuk olması, mikroplar, yorgunluk derken hastalığa açık davet çağrısı yapmış oluyoruz. Kime baksam şu ara hastalıktan, vücut kırıklığından muzdarip hal böyle olunca kışın vazgeçilmezi erkenden sofralarda yüzünü görme sebebimiz olan muhterem tavuk suyu çorbalarım! Deneyen herkesin ellerine sağlık, hasta arkadaşlara acil şifalar diliyorum.

 

HAVUÇLU TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

½  GÜLEÇ PİLİÇ tavuk göğsü

3 adet havuç

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tutam maydanoz

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü 5 su bardağı sıcak su ekleyip  haşlamaya bırakın.

Tencereye önce tereyağı koyun ve içerisine  rendenin ince kısmıyla rendelenmiş havuçları ekleyip rengi çıkana kadar soteleyin.

Diğer taraftan unu bir kasede 1 fincan soğuk su ekleyip iyice çırparak pürüzsüz bir hale getirin unlu karışımı havuçlara ekleyin ve karıştırın.

Tavuklar iyice haşlanınca onları tiftip ayırıp çorbaya ekleyin tavuğu haşladığınız suyu da süzgeçten süzdükten sonra çorba içerisine ilave edip kaynamaya bırakın.

Tuzunu ekleyip 4-5 dakika pişirip ocaktan alın ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.

 

 

 

DEMİ GLACE SOSLU BİFTEK

MALZEMELER

500 gr. dana biftek

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı çiçekyağı

Fırına girecek sebzeler;

5 adet orta boy patates

5 adet küçük havuç

5 ? 10 adet arpacık soğan

5 -10 adet sarımsak.

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz ,  karabiber,  kimyon

DEMİ GLACE sosunun tarifini daha önceki soslar haftamıza gidip bulabilirsiniz evde uğraşması zor gelenler için ünlü bir markanın artık büyük süpermarketlerde satılan tekli kullanımlıkları var arkasındaki tarife bakarak onu da uygulayabilirsiniz.

YAPILIŞI

Patatesleri  4´e bölün, havuçları büyüklüğüne göre 2 ye 3 ?e bölebilirsiniz diğer tüm malzemeyi bütün olarak  fırın tepsimize koyalım üzerlerine tuz karabiber ve kimyonu da ilave ettikten sonra el yordamı ile hepsini bir karıştıralım.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika fırınlayın. Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Diğer tarafta tereyağı hızlı yanabileceği için sıvıyağ ile karıştırıp tavamıza koyalım yağın ısınıp erimesini bekledikten sonra çok yüksek ateşe bifteğimizi koyup mühürleme işlemini önlü arkalı gerçekleştirelim.

Daha sonrasında kısık ateşte etimizin içindeki suyuyla birlikte pişmesini sağlayalım.

Servis ederken etimizi ve fırınlanmış sebzelerimizi tabağımıza aldıktan sonra demi glace sosu etimizin üzerine dökelim.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi