Çalışma hayatına geri dönünce tekrar tekrar hatırladıklarım evin temizliği için muhakkak bi yardımcı şart, gece 1 saat geç uyu tüm gün evde sıkılan kedine vakit ayır oyun oyna, gün içinde vakit bulup konuşamadığın aramaları saatler öncesinden cevapsız aramalara düşen sevdiklerini ara onlarla konuş ihmal etme, beslenmene bir şekilde dikkat et dışarda yemek olayını abartma ve kendine vakit ayır! Mantık bu şekilde ilerlerken ben de bunlara bir düzende tutup dikkat etmeye çalışıyorum evde daha pratik yemekler yapmaya çalışıyorum ki dışarda yemek yemek için bahanem ?Ayy o saatte yemek mi yenir?´ ?Zaten çok yorgunum yemek yapmak işkence.´ demek durumunda kalmayayım. O yüzden en pratik yemek tarifleri ile karşınızdayım. Deneyen herkesin ellerine sağlık.
TAVUK KALAMAR
MALZEMELER
-3-4 adet GÜLEÇ PİLİÇ tavuk gögüs
-3 su bardağı galeta unu
-2 su bardağı un
-Tuz
-Karabiber
-Sıvıyağı
YAPILIŞI
-Tavuk gögüslerimizi uzun uzun kesiyoruz.
-Galeta unu, un, tuz ve karabiberimizi karıştırıp harmanlıyoruz.
-Uzun uzun kestiğimiz tavuklarımızı sudan geçirip harcımızın içerisine tek tek koyup buluyoruz.
-Ardından kızartma yağında kızartıyoruz.
-Sıcak olarak servis ediyoruz.
İPUCU: Dilerseniz ıslatıp batırmak yerine 1 yumurta da kullanabilirsiniz ama yumurta kokusu çok sevmeyen birisi olarak ben ıslatıp harç da harmanlamayı tercih ediyorum.
FIRIN MAKARNA
MALZEMELER
-1 paket fırın makarna
-3 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı un
-Tuz
-Tereyağı
-1 su bardağı kaşar peyniri
YAPILIŞI
-1 paket fırın makarnayı haşlarken bir diğer tarafta tereyağını eritip içerisine unumuzu koyalım.
-Unumuzun rengi ve kokusu hafif değiştikten sonra içerisine soğuk sütü de ilave edip hızlı hızlı çırpıp içerisinde topaklar olmasını önleyelim.
-Haşlanan fırın makarnamızı süzdürdükten sonra beşamel sosumuzla harmanlayalım ve içerisine yarım su bardağı kaşarı da ilave edip borcama alalım.
-Elimizde kalan kaşarları da en üstüne dökelim ve 180 derecede alt üst olarak kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
-Sıcak olarak servis yapınız, afiyet olsun!
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]