MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seline sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
15 Ekim 2015 Perşembe

Seline sağlık

Bir gün elinizde bir sürü malzeme olup ne yapmalıyım ben şimdi diye düşünürken bulursanız kendinizi en kestirme yoldan krep yapın tavuklu, etli, sebzeli ya da tatlı her ne şekilde isterseniz hem doyurucu hemde yediğimiz salatalardan bile çok daha az kalorili işin içine biraz görsellik de kattığınız zaman sizden daha başarılısı olamaz. Deneyen herkesin ellerine sağlık!

 

TAVUKLU KREP

MALZEMELER

Krep için;

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

2 su bardağı süt

 

Kızartmak için;

Çok az sıvıyağı

 

İç harcı için;

1-2 adet GÜLEÇ PİLİÇ tavuk göğüs eti

300-400 gr kültür mantarı

200 ml. krema

Rendelenmiş taze kaşar

 

YAPILIŞI

-Krebi hazırlamak için yumurtaları, tuz ve unu geniş bir cam kaseye aktarıp  tel çırpıcıyla çırpmaya başlayın. Sütü de azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Koyu kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edeceksiniz.

-Krep tavasını 2-3 damla yağ ile yağlayın tava ısındıkca yağların eriyip çoğaldığı göreceksiniz.

-Krep hamurundan 1 kepçe kadar alıp yakın mesafeden krep tavasına aktarın. Arkalı önlü kızartın. Aynı işlemleri hamurun kalanına da uygulayıp 8-9 adet krep yapın ve üst üste koyun ve bir kenarda bekletin.

-Krebi yaparken bir yandan tavuklarımızı da haşlanmaya bırakalım ve haşlanan tavukları tiftelim.

-Ardından mantarları ince ince doğrayıp az miktar yağ ile soteleyelim.

-Üzerine tiftilmiş tavukları da ilave edip soteleme işlemini 1-2 dakika daha devam ettirip üzerine süt kremamızı ilave edelim.

-En son krebimizin yarısına iç harcımızı ilave edip diğer yarısı ile üzerini kapatalım.

-Son olarak kaşar rendemizi de üzerine serpip kaşarlar kızarana kadar fırında pişirelim.

 

CHOCOLATE MOUSSE

 

MALZEMELER

150 gr bitter çikolata

1 yumurta sarısı

60 gr krema

60 gr süt

1 su bardağı krema

 

YAPILIŞI

-Çikolatayı benmari usulü eritin.

-Süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp ocağın küçük gözüne koyun ve karıştırarak ısıtın. Krema karışımı göz göz olmaya başladığında ocaktan alın.

-1 yumurta sarısını kase içinde çırpın, üzerine ısıttığınız krema ve süt karışımından bir miktar ekleyerek çırpın. Sıcaklığını dengelediğiniz yumurtayı tenceredeki kremaya aktarın ve hızlıca karıştırın.

-Erittiğiniz çikolatayı tencereye ekleyerek karıştırın ve tamamen karışıma yayılmasını sağlayın.

-1 su bardağı kremayı mikserinizin yüksek devrinde 1-2 dk kadar çırpın.

-Hazırladığınız çikolata sosu azar azar kremanın içine ilave edin. Sosu dökerken kremanın sönmemesi için spatula yardımıyla ile alttan yukarıya doğru karıştırın.

-Çikolata ve krema tamamen karışınca bardaklara paylaştırın.

-Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirip hafifçe donmasını bekledikten sonra süsleyerek servis yapın.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi