MENÜ
İzmir 22°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seline sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
23 Temmuz 2015 Perşembe

Seline sağlık

 

TAVUK IZGARA

MALZEMELER

 

3 ADET GÜLEÇ PİLİÇ TAVUK BONFİLE GÖĞÜS

 

MARİNE ETMEK İÇİN

 

1 FİNCAN ZEYTİN YAĞI

1/2 FİNCAN LİMON SUYU

1 SOĞAN SUYU

KEKİK

TOZ KIRMIZI BİBER

 

YAPILIŞI

 

-Soğanı soyup rendeliyoruz avucumuzun içinde rendelediğimiz soğanları iyice sıkıp sularını çıkartıp bir kaba alıyoruz.

-Zeytinyağı, limon suyu ve baharatları da soğan suyu ile birleştirdikten sonra 3 parça tavuk bonfile göğüslerimizi bütün hali ile içine atıyoruz.

-Eğer ki tavuk bonfileleri kasap reyonundan alıyor iseniz dövdürüp inceltirin ancak hazır alıyor iseniz ortadan 2 ye bölüp 6 parçaya ayırınız.  Marine ile suyunu çeken tavuk kalın olacaktır.

-Buzdolabında 2 saatle 48 saat arası marine de  beklettiğiniz tavukları çıkarttıp teflon tava da arkalı önlü iyice kızarana kadar pişiriniz.

 

ROKA-NAR SALATA

 

MALZEMELER

 

2 BAĞ ROKA

1 NAR

1 AVUÇ CEVİZ

3 YEMEK KAŞIĞI TULUM PEYNİRİ

 

YAPILIŞI

 

-Rokaları sirkeli su da bekletip temizliyoruz.

-Bıçak kullanmadan el yardımı ile rokaları kesiyoruz bu işlemi bıçak kullanmadan yapmamızın sebebi vitaminlerini öldürmemek metal ve sebzenin birleşmesi içindeki bütün değerli vitaminleri yok ediyor.

-Ortadan 2 ye böldüğümüz narımızı arkasına ters kaşık yardımı ile hızlıca içindeki narları çıkartıp rokalarımızın içine ilave ediyoruz.

-Üzerine ceviz ve rendelediğimiz tulum peynirlerini de serpip zeytinyağı, limon, nar ekşisi ilave salatımızı servise sunuyoruz.

 

DAMLA SAKIZLI İRMİK TATLISI

 

MALZEMELER

 

1 LT SÜT

7 YEMEK KAŞIĞI İRMİK

10 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 PAKET DAMLA SAKIZLI VANİLİN

(MARKA VERMEMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUM ANCAK DR. OETKER DAMLA SAKIZLI VANİLİN BİR HARİKA)

3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

 

YAPILIŞI

 

-Soğuk sütün içine irmik, toz şeker, irmik ve margarini koyuyoruz kısık ateşte çırpıcı yardımı ile karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişiriyoruz kaynama noktasına gelen tatlımızın içerine en son damla sakızlı vanilini ekliyoruz en son bu eklememizin sebebi ise daha yoğun bir tat bırakması.

-Su ile hafif nemlendiğimiz borcamımızın içerisine tatlımızı döküp en az 6 saat dinlendirmek için bekletiyoruz.

-Üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı tozu, tarçın ya da dondurma ile birlikte servis ediyoruz.

soru ve görüşleriniz için: [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi