MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Arnavut Yemekleri
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
6 Ağustos 2015 Perşembe

Arnavut Yemekleri

Ve karşınızda Arnavut yemekleri...

PIRASALI ÇARŞAF BÖREĞİ

 

MALZEMELER

 4 kase un

 Ilık su

 Tuz

 Yarım kg pırasa

 250 gr kıyma

 2 tane soğan

 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

 Yarım paket tereyağ

 Yarım çay bardağı su

 1 kase zeytinyağı

 

YAPILIŞI:

 

-4 kase unumuzu alabildiğince su ile ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuruyoruz ardından nemli bir bezle üzerini örtüp dinlenmeye bir kenara alıyoruz.

 

-Sonra içini hazırlamak için soğanları küçük küçük doğrayıp kıyma ile birlikte kavuruyoruz pırasaları da yıkayıp ince ince kesiyoruz soğanların bulunduğu tencereye ilave edip hepsini kavuruyoruz.

 

-Üzerine toz biber ve tuzunuda ilave edip son bir taşım kavurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı suyuda ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

 

-Hamuru iki parçaya bölüp alt için 12, üst için 10 beze hazırlayıp üzerini örtüyoruz her bezeyi merdane ile yaklaşık küçük yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerini yağlayarak üst üste diziyoruz.

 

-Her bezeyi açıp koyarken elimizle ortasından kenarlarına doğru büyüterek yapıyoruz bu işlemi 12 tane olduğunda tepsiyi yağlıyoruz. Tepsinin büyüklüğüne göre el ile esneterek tepsiye yerleştiriyoruz üst içinde aynı işlemleri yapıyoruz tepside bulunan 12 bezeden açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız iç harcı her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz.

 

-Diğer 10 bezeden açtığımız hamuru üzerine kapatıp alttaki hamurun kenarını üste getirerek kapatıyoruz içine akmaması için.

 

-170 derece de 45 dakika pişiriyoruz benim kayınvalidemde sırf bu börek için eski davul fırınlardan var onlarda dereceler değişebiliyor dikkatli olmak gerek.

 

-Sıcak olarak yenmesi herkesin payına düşen kadar yemesi önerilir :)

 

ELBASAN TAVA 

MALZEMELER

750 gr. GÜLEÇ PİLİÇ kuzu eti

2-3 kaşık margarin

2 orta boy soğan

6 su bardağı süzme yoğurt

5 su bardağı su

1/2 su bardağı un

3 yumurta sarısı

Tuz

Karabiber

 

YAPILIŞI:

 

-Margarini derince bir tencereye koyun yağ kızınca etleri ilave edip altı üstü kızarana kadar çevirin soğanları irice doğrayın soğanı, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyip 1-1,5 saat kısık ateşte pişirin.

 

-Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız. 2-2.5 bardak süzülmüş et suyunu karışıma yavaşça ilave edin bu hazırladığımız sosumuzu fırın kabına aldığımız etlerin üzerine dökün.

 

-Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin sıcak servis yapın.

 

KAYMAÇİNA

 

MALZEMELER:

 1 kg süt

 7 yumurta

 2 su bardağı toz şeker

 1 paket vanilya

 

YAPILIŞI

 -Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın.

-Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek üzerine en son vanilyayı ekleyin ki aroması kalsın içerisinde.

-Pişirmek için tercihen cam bir borcama yağlı kağıt koyup orta hararetli fırına atın.

-Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar pişirdikten sonra soğutup servis yapın.

 SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi