MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SELİNE SAĞLIK
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
27 Ağustos 2015 Perşembe

SELİNE SAĞLIK

Fırın çalıştırmadan pizza yapmak mümkün müdür üstelik öyle saatlerce mayalı hamuru tutmadan incecik çıtır çıtır? Evet mümkündür lavaştan pratik 15 dakikada hazır ev yapımı pizzanız. Deneyen herkesin ellerine sağlık!

LAVAŞ PİZZA

MALZEMELER

2 adet lavaş ekmeği

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet domates

1 çay kaşığı kekik

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kaşar rendesi

Haşlanmış GÜLEÇ PİLİÇ tavuk göğüsü

1 çay kaşığı sarımsak çeşnisi

YAPILIŞI:

Sosu için; bir kaba salçayı, rendelenmiş domatesi, kekiği, sıvı yağı, tuzu, karabiberi koyalım ve karıştıralım.

Teflon tavaya lavaş ekmeğini yerleştirelim.

Üzerine fırça ile sostan sürelim.

Sonra üzerine biraz kaşar peyniri rendesi serpelim.

Daha sonra üzerine ikinci lavaş ekmeğini yerleştirelim ve üzerine fırça ile sostan sürelim.

Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, haşlanmış sarımsak çeşnisi ile harmanlanmış tiftilmiş tavuk göğüslerimizi ilave edelim.

Tavanın kapağını kapatalım ve kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar bekletelim.

 Lavaş pizzamızı  sıcak sıcak servis yapalım.

YOĞURTLU NOHUT SALATA

MALZEMELER

3 su bardağı süzme yoğurt

3 adet domates

2 adet salatalık

1 tutam maydanoz

Tuz

Zeytinyağı

Yarım limonun suyu

1 su bardağı haşlanmış nohut

YAPILIŞI:

Domateslerin ve salatalıkların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.

Bir kaba doğradığımız domatesleri, salatalıkları ve yoğurdu koyup ezmeden karıştıralım.

Üzerine ince ince doğradığımız maydanozu, limon suyunu, tuz ve zeytinyağı koyup iyice karıştıralım.

Son olarak haşlanmış nohudu ilave edip karıştıralım.

Salatamızı servis tabağına alıp servis yapalım.

LİMONATA

MALZEMELER

- 5 limon

- 20 yemek kaşığı toz şeker

-1,5-2 litre su

YAPILIŞI:

Limonlarımızın beyaz kısmına gelmeyecek şekilde sadece sarı kabuklarını rendeliyoruz.

Limon kabuklarını bir tülbente alıp üzerine şekerimizi ekleyip iyice tülbent içerisinde yoğuruyoruz ve öylece 1 saat tülbent içerisinde bekletiyoruz ki suyunu salsın şeker iyice sarıya dönsün.

1 saat sonunda suyumuzu yavaş yavaş tülbent üzerinden döküyoruz böylelikle şekerler eriyip kabımızın içerisine süzülüyor rendelediğimiz limon kabuklarından kalan limonları da limonatamızın içerisine ekledikten sonra gerekirse ekşimliğini veya tatlılığını açmak için su ekliyoruz.

Taze nane ve yeşil elma ile servis ettiğimiz limonatamız lavaş pizzamızın yanına çok yakışacak.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

İPUCU:  Daha az yoğun olmasını isterseniz 3 su bardağı süzme yoğurt yerine 1 su bardağı kaymaksız yoğurt 2 su bardağı süzme yoğurt kullanabilirsiniz.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi