Fırın çalıştırmadan pizza yapmak mümkün müdür üstelik öyle saatlerce mayalı hamuru tutmadan incecik çıtır çıtır? Evet mümkündür lavaştan pratik 15 dakikada hazır ev yapımı pizzanız. Deneyen herkesin ellerine sağlık!
LAVAŞ PİZZA
MALZEMELER
2 adet lavaş ekmeği
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kaşar rendesi
Haşlanmış GÜLEÇ PİLİÇ tavuk göğüsü
1 çay kaşığı sarımsak çeşnisi
YAPILIŞI:
Sosu için; bir kaba salçayı, rendelenmiş domatesi, kekiği, sıvı yağı, tuzu, karabiberi koyalım ve karıştıralım.
Teflon tavaya lavaş ekmeğini yerleştirelim.
Üzerine fırça ile sostan sürelim.
Sonra üzerine biraz kaşar peyniri rendesi serpelim.
Daha sonra üzerine ikinci lavaş ekmeğini yerleştirelim ve üzerine fırça ile sostan sürelim.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip, haşlanmış sarımsak çeşnisi ile harmanlanmış tiftilmiş tavuk göğüslerimizi ilave edelim.
Tavanın kapağını kapatalım ve kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar bekletelim.
Lavaş pizzamızı sıcak sıcak servis yapalım.
YOĞURTLU NOHUT SALATA
MALZEMELER
3 su bardağı süzme yoğurt
3 adet domates
2 adet salatalık
1 tutam maydanoz
Tuz
Zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
YAPILIŞI:
Domateslerin ve salatalıkların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.
Bir kaba doğradığımız domatesleri, salatalıkları ve yoğurdu koyup ezmeden karıştıralım.
Üzerine ince ince doğradığımız maydanozu, limon suyunu, tuz ve zeytinyağı koyup iyice karıştıralım.
Son olarak haşlanmış nohudu ilave edip karıştıralım.
Salatamızı servis tabağına alıp servis yapalım.
LİMONATA
MALZEMELER
- 5 limon
- 20 yemek kaşığı toz şeker
-1,5-2 litre su
YAPILIŞI:
Limonlarımızın beyaz kısmına gelmeyecek şekilde sadece sarı kabuklarını rendeliyoruz.
Limon kabuklarını bir tülbente alıp üzerine şekerimizi ekleyip iyice tülbent içerisinde yoğuruyoruz ve öylece 1 saat tülbent içerisinde bekletiyoruz ki suyunu salsın şeker iyice sarıya dönsün.
1 saat sonunda suyumuzu yavaş yavaş tülbent üzerinden döküyoruz böylelikle şekerler eriyip kabımızın içerisine süzülüyor rendelediğimiz limon kabuklarından kalan limonları da limonatamızın içerisine ekledikten sonra gerekirse ekşimliğini veya tatlılığını açmak için su ekliyoruz.
Taze nane ve yeşil elma ile servis ettiğimiz limonatamız lavaş pizzamızın yanına çok yakışacak.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]
İPUCU: Daha az yoğun olmasını isterseniz 3 su bardağı süzme yoğurt yerine 1 su bardağı kaymaksız yoğurt 2 su bardağı süzme yoğurt kullanabilirsiniz.