MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seline sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
20 Ağustos 2015 Perşembe

Seline sağlık

 

 

TUZDA BALIK

 

MALZEMELER

 

-1 DENİZ LEVREĞİ

-1 KİLO KAYA TUZU VEYA SALAMURA TUZ

-3 YUMURTA BEYAZI

-2 ADET DEFNE YAPRAĞI

-1 LİMON 

-ZEYTİNYAĞI

 

YAPILIŞI

 

-Levreğimizi alırken biraz büyük ve kalın olmasına dikkat ediyoruz ve çipurada yaptığımız aynı temizleme işlemini levreğimiz üzerinde de yapıyoruz.

 

-3 yumurta akımızı kaya tuzu ile karıştırıp bembeyaz, biraz da sert bir harç olana kadar karıştırıyoruz.

 

-Bu balık için en önemli özellik ise pişmesi için herhangi bir kesik atmamamız, balığımızı zeytinyağı ile iyice yağladıktan sonra midesine defne yaprağı ve yuvarlak limon parçalarımızı koyuyoruz.

 

-Yumurta akı ve tuzlu harcımızın içerine balığımızı koyuyor balığımızın herhangi bir yeri açıkta kalmayacak şekilde kapatıyoruz.

 

-Fırına atıyor tuzlu yumurtalı karışımımız hafif kahverengi oluncaya kadar 180 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz.

 

-Ardından çekiç veya sert bir cisim yardımı ile kırdığımız harcımızın içerisinden balığımızı çıkartıp afiyet ile yiyoruz.

 

İPUCU: Eğer ki kaya tuzu veya salamura tuz bulamazsanız 2 paket sofra tuzu kullanabilirsiniz.

 FIRINDA HELVA

 

MALZEMELER

 

-500 GR SADE HELVA

-2 YEMEK KAŞIĞI SÜT

-1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU

 

YAPILIŞI

 

-Benim tercihim genellikle sade helvadan yana ancak istenirse fıstıklı veya çikolatalı da alınabilir.

 

-Helvamızı bir kaba döktükten sonra çatal yardımı ile iyice eziyoruz.

 

-Ardından sütümüzü ve limon suyumuzu ekleyip helvamıza yediriyoruz.

 

-İster minik güveçlerde, ister seramik kaplara döktükten sonra üzerine fırında karamalize olması için toz şeker ekliyoruz ki bence esmer şeker mevcutsa elinizde çok daha lezzetli oluyor.

 

-Fırında 180 derecede üzeri hafif altın rengine dönene kadar pişirip servis ediyoruz.

 

Genellikle ağır bir lezzet olduğu için tek porsiyonu 3-4 kişi için yeterli olacaktır istenirse üzerini meyveler ile süsleyip servis edilebilir.

 TAVUKLU MEZE

 

MALZEMELER

 

-4 ADET GÜLEÇ PİLİÇ TAVUK GÖGÜS

-2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

-1 ÇAY BARDAĞI MAYONEZ

- 1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

-4 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI

 

-Tavuklarımızı yıkıyor orta boy bir tencerede güzelce haşlıyoruz. Haşlanan tavuklarımızı çok ince olacak şekilde didiklenir. 

 

-Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve biraz tuz ile dövdüğümüz sarımsak karıştırılır. Tavuk ve ceviz içlerimiz de eklenerek ile birlikte karıştırılır. 

 

-Servis tabağına alınarak üzeri süslenerek servis edilir.

 SORU VE GÖRÜŞLERİ İÇİN: [email protected]

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi