TUZDA BALIK
MALZEMELER
-1 DENİZ LEVREĞİ
-1 KİLO KAYA TUZU VEYA SALAMURA TUZ
-3 YUMURTA BEYAZI
-2 ADET DEFNE YAPRAĞI
-1 LİMON
-ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
-Levreğimizi alırken biraz büyük ve kalın olmasına dikkat ediyoruz ve çipurada yaptığımız aynı temizleme işlemini levreğimiz üzerinde de yapıyoruz.
-3 yumurta akımızı kaya tuzu ile karıştırıp bembeyaz, biraz da sert bir harç olana kadar karıştırıyoruz.
-Bu balık için en önemli özellik ise pişmesi için herhangi bir kesik atmamamız, balığımızı zeytinyağı ile iyice yağladıktan sonra midesine defne yaprağı ve yuvarlak limon parçalarımızı koyuyoruz.
-Yumurta akı ve tuzlu harcımızın içerine balığımızı koyuyor balığımızın herhangi bir yeri açıkta kalmayacak şekilde kapatıyoruz.
-Fırına atıyor tuzlu yumurtalı karışımımız hafif kahverengi oluncaya kadar 180 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz.
-Ardından çekiç veya sert bir cisim yardımı ile kırdığımız harcımızın içerisinden balığımızı çıkartıp afiyet ile yiyoruz.
İPUCU: Eğer ki kaya tuzu veya salamura tuz bulamazsanız 2 paket sofra tuzu kullanabilirsiniz.
FIRINDA HELVA
MALZEMELER
-500 GR SADE HELVA
-2 YEMEK KAŞIĞI SÜT
-1 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
YAPILIŞI
-Benim tercihim genellikle sade helvadan yana ancak istenirse fıstıklı veya çikolatalı da alınabilir.
-Helvamızı bir kaba döktükten sonra çatal yardımı ile iyice eziyoruz.
-Ardından sütümüzü ve limon suyumuzu ekleyip helvamıza yediriyoruz.
-İster minik güveçlerde, ister seramik kaplara döktükten sonra üzerine fırında karamalize olması için toz şeker ekliyoruz ki bence esmer şeker mevcutsa elinizde çok daha lezzetli oluyor.
-Fırında 180 derecede üzeri hafif altın rengine dönene kadar pişirip servis ediyoruz.
Genellikle ağır bir lezzet olduğu için tek porsiyonu 3-4 kişi için yeterli olacaktır istenirse üzerini meyveler ile süsleyip servis edilebilir.
TAVUKLU MEZE
MALZEMELER
-4 ADET GÜLEÇ PİLİÇ TAVUK GÖGÜS
-2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT
-1 ÇAY BARDAĞI MAYONEZ
- 1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
-4 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI
-Tavuklarımızı yıkıyor orta boy bir tencerede güzelce haşlıyoruz. Haşlanan tavuklarımızı çok ince olacak şekilde didiklenir.
-Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve biraz tuz ile dövdüğümüz sarımsak karıştırılır. Tavuk ve ceviz içlerimiz de eklenerek ile birlikte karıştırılır.
-Servis tabağına alınarak üzeri süslenerek servis edilir.
SORU VE GÖRÜŞLERİ İÇİN: [email protected]