Düğün sezonu bu yaz bolca keyifsiz geçse de, yine de vazgeçilmezlerdendir ´ETLİ KEŞKEK´ ve ´TAVUKLU PİLAV´. Keşkeği çok severim ama etli değil tavuklu pilav ise asla vazgeçilemeyeceklerden. İstedim ki bu iki lezzet buluşsun ki, zaten yıllardır yapan hanımlar varmış, bir deneyin bakalım siz de beğenecek misiniz? Deneyen herkesin ellerine sağlık.
TAVUKLU KEŞKEK

MALZEMELER
-500 gr aşurelik buğday
-2 adet GÜLEÇ PİLİÇ kalçalı tavuk budu
-Tuz
-Karabiber
Üzeri için:
-Kırmızı toz biber
-Terayağı
YAPILIŞI
-Buğdayları 3-4 saat önce sıcak su ile ıslatın. Tavuklar ayrı tencereye alıp bol su ile haşlayın.
-Haşladığınız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin.
-Buğdayları geniş bir tencereye alıp sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
-Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuğun suyundan ekleyin.
-Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
-Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin.
-Didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek arada karıştırılarak pişirin.
-Kırmızı toz biber ve yağı kızdırıp üzerine dökerek servis edin.
LİMONLU KEK

MALZEMELER
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı sıvıyağı
-1 su bardağı süt
-3 su bardağı un
-Kabartma tozu
-Vanilya
-1 limon kabuğu rendesi
-5-6 damla limon suyu
YAPILIŞI
-Yumurta ve şekerleri şekerler eriyene kadar çırpıyoruz.
-Sıvıyağ ve sütü şekerli yumurtalı karışıma ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
-En son üzerine un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra aromasını iyice bırakması için en son limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip önceden yağladığımız kek kalıbımıza koyuyoruz.
-180 derece fırında önce alt sonra alt üst olarak 25-30 dakika pişiyoruz.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]