ÇIĞIRTMA
MALZEMELER
1 kg patlıcan
5-6 adet iri domates
4-5 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
-Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve verev verev olarak doğranır ki bütün olarak kalabilsin tuzlu suda bir müddet bekletilir ve kara suyu dökülür.
- Kurulanan patlıcan ve biberler yağda kızartılır.
-Domatesler elma dilim şeklinde doğranır, aynı tavada kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağ süzülür ve o yağ içerisinde konulur.
-Kızarmış patlıcan ve biberler yerleştirilir. Üstlerine doğranmış domates ve sarımsaklar ilave edilir. Bir kapak katılır, domatesler eriyene kadar pişirilir.
-Yanında yoğurt ile servis edilir dilerseniz soğuk olarak da ertesi gün yiyebilirsiniz ve anneannem bunu zeytin yağı ile kızartıyor ancak yağ yandığı zaman çok acıyor siz yarı yarıya kullanırsanız kızartma yağını çok daha lezzetli olacaktır.
KIYMALI KOLAY BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka
4-5 adet patates
200 gram GÜLEÇ PİLİÇ kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
MALZEMELER
-Soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda pembeleştirelim beraberinde kıymaları da ekleyerek soğan ve kıyma pişene dek kavuralım.
-Patatesleri rendeleyerek kavrulan kıymaya ilave edelim tavanın kapağını kapatarak biraz da buharıyla pişmesini sağlayalım.
-Patatesler de yumuşayıp kavrulduğunda tuzunu, baharatını ilave edelim iç harcı hazırlandıktan sonra yufkayı ortadan ikiye keselim.
-Süt ve yumurtayı çırparak bir fırça ile yufkanın üzerine sürelim iç harcından bir miktar alarak yufkanın üzerine koyalım.
-Yufkayı rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine isterseniz düz bir şekilde isterseniz kol böreği gibi dolayarak yerleştirelim.
-Kalan yufka ve harç ile tüm tepsiyi doldurduktan sonra üzerine artan yumurtalı sütten sürerek 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]